Измамата с 90 бона кредити: Йордан си пожела от Дядо Коледа да излезе от ареста

0

Йордан Петков, който заедно с половинката си Ралица „запалиха’ приятели с кредити за 90 бона, поиска от съда да бъде пуснат от ареста и да се прибере у дома за Коледа.

32-годишният, който е от Стара Загора, изтъкнал, че трябва да се грижи за детето си. Магистратите обаче са категорични, че именно за това приятелката му не е в ареста и че има кой да гледа малчуганите. Така молбата на Петков да излезе от ареста остана без уважение.

Семейството от Стара Загора (Ралица е родом от Хисаря, но двойката живее там) използвало доверието на близките си приятели – в случая млада двойка от Хисаря и жена от Стара Загора, съученичка на Ралица. Излъгали, че трябва да ги снимат и да им правят клипове, уж за създаване на карикатури и шаржове. Семейните приятели повярвали и измамната схема за 90 бона се активирала успешно.

Чрез клиповете Йордан и Ралица успели да разкрият банкови сметки на имената на познатите си с лекота. След това кандидатствали и усвоили един след друг 9 кредита. Семейството живяло добре няколко месеца, но профукали по-голямата част от парите в онлайн сайтове за залагания. След като схемата бе публично оповестена, измамените показаха лицата си в социалните мрежи и се обявиха за справедливост.

Младото семейство Йордан и Ралица направиха пълни самопризнания за измамата.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.