Kърваво убийство за Бъдни вечер: 32-годишен закла съседа си и другар по чашка

0

Кърваво убийство и захвърлен извън къщата труп потресе монтанското село Габровница часове преди Бъдни вечер. 

32-годишен мъж е заклал с нож право в гръкляна съседа си. Убиецът с инициали Л. Ц. и жертвата – 63-годишният Н.Р., били другари по чашка. Разправията между тях станала снощи малко преди 22 часа, съобщават от полицията.

По-рано същия ден двамата мъже участвали заедно в ритуала заколване на прасе – яли и пили, а след това решили да продължат с почерпката и така изпили два литра ракия. Събрали се в дома на по-младия.

Според кмета на селото Борис Цветков той се държал и като дрогиран. Обяснил, че след като заклал съседа си решил да го изнесе навън и си легнал да спи. Местните хора твърдят, че и двамата са пристрастени към алкохола.

Сигнал е подаден на спешния телефон 112 от мъж, че негов съсед има нужда от медицинска помощ. Към мястото веднага тръгнала линейка, но медиците открили мъртъв мъж с видими следи от насилие. Докторът установил, че човекът е издъхнал от прободно- порезна огромна рана в областта на шията. Веднага подал сигнал в полицията.

Пристигналите на мястото полицаи намерили в къщата млад мъж във видимо неадекватно състояние. Целият бил оплискан с кръв. Кръв имало по дрехите, лицето и ръцете му.

Трупът е транспортиран за аутопсия, а убиецът е арестуван. Случаят се разследва.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.