Кощунство на Коледа: Безбожник обра касата на църква, задигна близо 40 хил. лева

0

Безбожник посегна на храм „Света Богородица“ в навечерието на най-светлия християнски празник. Преди дни е разбита касата на църквата, от която са задигнати близо 40 хиляди лева, съобщава Флагман.бг, като се позовава на свои източници.

Наглата кражба е извършена през нощта на 22 срещу 23 декември. Извършителят успял да разбие масивната каса, в която се съхраняват всички дарения, заплати и приходите от продажба на свещи и икони на храма. Сутринта служителите на църквата останали шокирани от гледката и веднага са подали сигнал в Първо РУ-Бургас.

Крадецът е заловен. Въпреки празничните дни, полицаите действали на високо оперативно ниво и до 4 часа след получаването на сигнала са успели да хванат извършителя. Парите до последната стотинка са намерени и върнати на църквата.

Анонимен източник от църковното настоятелство споделил, че всички служители са изключително благодарни на Първо РУ-Бургас.

„Това безбожно действие преди празниците ни потресе много. Благодарни сме на полицейските служители, че действаха толкова бързо и професионално и успяха да заловят извършителя. Щяхме да посрещнем най-светлия празник Рождество Христово без заплати“, споделил пред изданието служител на храма.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.