Родни абсурди: Психопати нахлуват по домове и коли, палят сгради! Съдът ги пуска след месец

0

Хората с психични отклонения в цялата страна стават все повече и по-агресивни, сочат данните на МВР след проверка на Lupa.bg. В последните месеци значително за зачислили сигналите за агресивни хора, които правят ненормални неща с околните.

Патрулки прибирали откачалите, след което те са изпращани в психиатрия. След няма и месец обаче със съдебно решение, те излизали отново сред гражданите и продължавали да правят ненормалните си изпълнения.

Зрелищно нападение в центъра на София стана наскоро. Мъж нахълта в колата на жена, докато чакала детето й да излезе от училище. Екшънът се разиграл по обяд на булевард „Витоша“ в района на НДК.

Автомобилът бил паркиран в близост до училището. Вместо синът на собственичката му в него влязъл непознат мъж с медицинска маска и качулка на главата. Нападателят не е искал пари, нито е вадил оръжие.

Свидетел на случката подгонил непознатия, но той извадил оръжие и уплашил смелчагата. Очевидците на нападението са разпитани.

Друг комичен случай е от преди два дни. Мъж влезнал в дома на самотна млада жена и започнал да крещи. Двамата покрещели малко заедно, след което дошли съседи и прогонили натрапника без да успеят да го задържат.

Преди години психично болен мъж от Карлово вдигна униформените на крак, след като запали барбекюто си в банята. Съседи на Недялко Дешев усетили дима от неговия апартамент и се обадили на пожарната. Колата пристигнала веднага да гаси огъня. Вратата на апартамента и на банята били заключени. Служителите разбили вратите, за да спасят Недялко, който стоял до барбекюто.

Извели го навън невредим. Обадили се на Спешна помощ и тяхна кола пристигнала на местопроизшествието веднага, за да откара болния мъж в психиатрична клиника в Пловдив за лечение.

През лятото пък било мода хора да се разхождат по гащи в късните часове по оживени улици. Психолози обясняват, че психичните отклонения се отключват най-вече заради безпаричие и липса на приятели и роднини.

Най-често психично изперкалите типове са на възраст над 55 години, сочи статистиката на ченгетата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.