Кощунство! 25-годишен ограби манастир

0

Мъж на 25 години от Шумен е задържан след извършена кражба на парична сума от манастира в село Царев брод, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Сигнал за кражбата е получен вчера сутринта. Съобщено било, че за времето от 23:00 часа на 27 ноември до 1:00 часа на 28 ноември неизвестен извършил кражба на сумата от 700 щатски долара и 300 евро от жилищна част в манастира.

Криминалисти влезли в дирите на 25-годишния мъж, адресно регистриран в Шумен. В обитаван от него имот в село Царев брод са намерени 20 кръгли пакетчета, обвити в целофан с тегло 20 грама, по негови данни- чай за пушене. Иззета е и сумата от 850 лева. Криминалистите от Шумен са иззели марихуана и от друг частен имот в с. Царев брод.

Както БТА съобщи, двама братя от Шумен бяха задържани за притежание на наркотични вещества на 27 септември, след извършена проверка в местност край село Кълново, по време на която бяха намерени и иззети 15 растения от вида на конопа. На 20 септември пък криминалисти разкриха след повече от месец работа наркооранжерия, изградена в бетонен напоителен канал в гориста местност край квартал „Мътница“ в Шумен. Задържани бяха двама жители на града.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.