Бизнесмен открит с прерязани вени и нож в сърцето

0

Весислав Янков изчезва от дома си, докато съдружникът му налива пари в апартамент на приятелка

36-годишен бизнесмен е намерен убит с нож в колата си в курортната местност Божурица край Видин. Една от версиите за престъплението е дългове за 10-12 млн. лева към производители на зърно. В същото време обаче партньорът му се оказва, че е бил особено щедър към своя млада приятелка, коментират в дунавския град.

Весислав Янков изчезва от дома си и е обявен за издирване на 12 ноември. Намират го след 4 дни с прерязани вени и смъртоносно забит нож в гърдите. Въпросът, който все още не е изяснен, е дали е убит или сам е сложил край на живота си.


Няколко дни преди да изчезне, Весислав е пребит. Според запознати заедно с него бой е отнесъл и баща му, като те са нападнати в парка до хотел „Ана-Кристина” във Видин. Разчуло се, че побоят бил дело на мутренска бригада, пристигнала специално от Стара Загора. Друг е въпросът как мутрите са се подвизавали най-спокойно във Видин и защо полицията не ги е държала под око, писа „Уикенд“.


Полицейски източници свързват смъртта на Весислав Янков с бизнеса му. Преди две години той става съдружник на Валентин Колчев-Миро, който държи мелницата в Арчар и фуражния завод в Дунавци. Янков влиза във фирмите на мястото на покойния брат на Колчев. Как е избран за съдружник на бизнесмена, не е ясно, факт е, че той се появява и изведнъж става собственик на 20% от дяловете. Самият Колчев, известен като Миро, е стриктен привърженик на здравословния начин на живот, последовател на йога и други духовни практики. Разделя времето си между Видин и София, където се изявява като консултант, който „използва методите на хипнотерапия, емпатия, енергийни техники и подходи в телесно ориентирани терапии, тантрични техники за работа с границите и други”, каквото и да означава това за непосветените. Във визитката си е отбелязал, че е преминал „обучение за към Института по интегрална сексуалност C.H.A.I , „Школа по Интегрални констелации и еволюционни техники” – Италия,TAI -техники за вътрешна алхимия”.


В другата си битност на бизнесмен, заедно с младия си съдружник, както обясняват запознати, обикновено вземали зърно за преработка от производителите. След това изчаквали най-добрия момент да го преработят и продадат, а после се разплащали с доставчиците си. Според отчетите им в Търговския регистър през миналата година са отчели печалба от 500 хил. лева. На пръв поглед бизнесът върви добре.


Според слуховете във Видин обаче напоследък имали финансови затруднения. Добри се наложило да вземат кредит от 700 000 лева от свой партньор. В същото време Колчев помогнал с половин милион на своя приятелка, която си купила голям апартамент в София. Поне такава е мълвата.  Запознати казват, че преди години пак така бил щедър на няколко пъти към свои познати жени.
Като се разчуло, че съдружниците харчат с широка ръка и в същото време имат задължения за 10-12 млн. лева, част от клиентите им поискали веднага да се разплатят. Това обаче се оказало невъзможно. Малко по-късно Весислав е пребит, а след това мистериозно изчезва и е намерен мъртъв. Не е изключено фаталния край да няма връзка с бизнеса му, допълват от полицията, като уточняват, че изясняват и личните му контакти. Все пак допълват, че младият бизнесмен имал добро семейство.   

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.