Хакери атакуваха Европарламента след вота срещу Русия

0

Европейският парламент беше засегнат от хакерска атака само няколко часа, след като с мнозинство от 494 гласа обяви Русия за държава – спонсор на тероризма.

Председателят на ЕП Роберта Мецола описва атаката като „сложна“ операция, за която е поела отговорност прокремълска хакерска групировка.

Моят отговор е „Слава на Украйна“, казва Мецола.

Сайтът на ЕП е свален с „високо ниво на трафик от външна мрежа“, казва говорител на ЕП, който посочва, че заявките са свързани с DDoS атака.

Резолюцията, осъждаща агресията на Русия срещу цивилното население на Украйна беше подкрепена от почти всички български евродепутати – с изключение на петимата членове на ЕП, избрани от БСП.

ЕП призова Европейския съвет да прибави частната наемническа армия на Евгений Пригожин ЧВК „Вагнер“, групировката на Рамзан Кадиров и други подобни военизирани групировки към списъка на ЕС с терористични организации.

Евродепутатите настояват още за ограничаване на дипломатическите връзки с Русия, свеждане до „абсолютен минимум“ на контакта между ЕС и руски държавни представители, както и затваряне и забрана на свързани с Русия организации в ЕС, които разпространяват пропаганда по цял свят.

Източник: boulevardbulgaria.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.