Жената на Удо Ланге искала да го кремират веднага

0

Жената на Удо Ланге, кой то беше намерен убит в гараж в баровския комплекс „Делта хил“ край пернишкото село Кладница, е искала веднага след трагедията да бъде кремирано тялото му, защото едва била уредила урна в Швейцария. Това казаха пред „Галерия“ съседи на семейството.

„Тя се държи подозрително, все едно нищо не се е случило със съпруга й. Поне за пред хората да не се облича в светли шарени дрехи. По нищо начинът й на живот не е променен след смъртта на мъжа й“, твърдят те.

За убийството беше задържан любовникът й Борислав Панев, с когото тя имала и бизнес отношения.

Те са удивени, че Елизабет е на свобода, след като била признала, че знаела, че убийството се подготвя от месеци, но не е съобщила на полицията.

Показанията, които е дала в деня на трагедията обаче, се различавали от тези на 14 август, когато е била разпитана пред съдия. Според адвокатката на Панев — Детелина Попова, жената е била задържана като заподозряна за убийството и тогава е разказала, че любовникът й го е извършил.

Комшии твърдят, че още на следващия ден след смъртта на мъжа си, Елизабет е отворила пекарната, която държи в комплекса, още в 8.00 ч. сутринта, а няколко часа по-късно отишла да обядва в ресторант в Перник. Това поведение предизвикало недоумение у съседите й. Според тях между Удо и Елизабет имало брачен договор, според който тя нямало да получи нищо при евентуален развод. Вероятно жената не е имала достъп до парите му, защото когато била правена пекарната, изпълнителите са получавали парите си след като неговата фирма захрани нейната със средства.

Швейцарецът обмислял развод заради извънбрачната връзка на Елизабет, казал синът му пред криминалистите.

Служители от прекарната също твърдят, че Удо и жена му напоследък не били особено близки.

Швейцарецът обаче бил обичан  от съседите. Бил весел човек, който търсел контакти с хората наоколо.

След убийството, съпругата се опитвала да продаде колите му, но това е било невъзможно защото чужденецът имал друг наследник – сина му Фабиан. Двамата били собственици на модерна фабрика за силиконови изделия в Божурище, а бизнесът бил за десетки милиони. Преди време Елизабет и Удо  продали за огромна сума първия си завод.

 През 2017 година Ланге започва да строи втория завод в съдружие с Фабиан, но без участието на жена си.

Ако тя не бъде обвинена за смъртта му,  ще го наследи наравно със сина му. Досега срещу Елизабет не са повдигнати обвинения, защото да няма данни за участието й в тежкото престъпление. Разследването още не е приключило. Преди дни стана ясно, че поредният разпит бил отложен с два дни, защото тя била на почивка на Тенерифе.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.