След разбитата нарколаборатория: Дроба засечен да обикаля улиците в Бургас

0

Мобилна лаборатория за производство на метамфетамин и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, са намерени и иззети при спецакцията на криминалистите от Първо РУ-Бургас в дома на 41-годишния Добромир Атанасов, известен с прякора Дроба, предаде Флагман.бг.

Както съобщихме, специализираната операция е извършена в понеделник преди обед в жилището на ул. „Дебелт“ 46 в бургаския жк „Възраждане“.

Мобилната лаборатория е била съхранявана в пластмасов куфар.

При проверката в жилището установен и задържан е и втори бургазлия – отново криминално проявен – 57-годишният Христо Димитров-Рибката. В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества, сред които и червен фосфор, необходими за приготвянето на синтетични наркотици – метамфетамин (пико).

Намерени и иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин – общото тегло на намерения наркотик е около 20 гр.

И двамата са задържани за срок от 24 часа, като вече са на свобода. Дроба бе засечен да обикаля по бургаските улици. Разследването по случая продължава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.