Шефът на полицайката Симона подаде оставка

0

Шефът на „Охранителна полиция“ към Първо РПУ в София е напуснал МВР заради проверката, разкрила, че подчинената му полицайка Симона Радева е помагала на Георги СеМерджиев, който уби две млади жени на пътя.

Той сам е подал оставка, без да дочака крайния резултат от разследването на Вътрешно министерство. Според източници на „Галерия“ началникът на униформените в  районното не е бил пряко замесен в чадъра, опънат над Георги, но не е упражнил достатъчен контрол над подчинените си. Преди дни бяха съобщени първите резултати от проверката на Инспектората на МВР – трима полицейски началници са помагали на Георги Семерджиев да избягва наказанията на пътя.

Двама от тях са били от „Пътна полиция“ — София, разбра „Галерия“ от отлично информиран източник. Проверката не е завършила, има данни, че са замесени и ченгета на много високо ниво, които са получавали пари, за да могат подчинените им да съдействат спокойно на бившия футболист. Още 42 редови ченгета са осигурявали безпрепятственото му шофиране без книжка, с висока скорост, пиян и надрусан. Най-много от тях са от Четвърто РПУ, където е работило гаджето на Радева, което е отдельонен командир. Униформените са си миели колите безплатно на автомивката на Семерджиев в хотел „Маринела“ в кв. „Лоэенец“, но не това ги е движело да му казват къде са проверките на пътя в София, за да ги избегне. Замесени са полицаи от Първо и Седмо РПУ София.

Сега разследващите нищят какви пари е плащал Георги на полицаите и откъде ги има.

На потенциалния убиец са писани актове, но в КАТ са бавели връчването им за да не бъде предаден на прокуратурата.

От „Пътна полиция“ се раздвижиха едва след тежката катастрофа, която получи широк обществен отзвук. Те са изпратили с година и половина наказателното постановление от 2020г. Преди това му е наложено същото наказание – за шофиране без книжка. Още тогава е трябвало да бъде образувано досъдебно производство. Семерджиев е имал познати в прокуратурата. Разследващите са шокирани от разкритията, до които са достигнали.

Нарушенията на Семерджиев са започнали от 2014 г. Тогава още полицаи са му помагали да избегне наказанията. Той посочи преди дни случай, за който „Галерия“ писа още след катастрофата. В началото на юни бившият Футболист е избягал по време на проверка от патрул на Седмо РПУ. Униформените казали, че искали да го тестват за наркотици и алкохол, но той се метнал на джипа си и дал газ. Не е ясно, защо полицаите не са поискали съдействие от колегите си, които са достатъчно в района, за да бъде задържан беглецът. По-късно той въобще не е бил търсен по този случай.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.