Обрат: Подпалвачът на 3 сгради в Хасково сам поиска да остане в ареста, има алкохолна зависимост

0

33-годишният Тодор Бойчев, който вдигна накрак пожарната и полицията в Хасково, след като запали 3 сгради в петък вечерта, сам поиска да остане в ареста.

Днес Окръжният съд уважи искането на прокурора Делчо Лавчев и наложи на 33-годишния мъж мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Дори служебният му адвокат не възрази, а напротив, поиска да бъде задържан, за да не извърши друго престъпление, предава БНТ.

В 19.30 ч. в петък пламна бивш тютюнев склад на ул. „Кирков“ в Хасково. След час пламъци обхванаха изоставена къща на ул.“Кирил и Методий“, а след още час и друга на ул. „Добруджа“.

Младият мъж е зависим от алкохол. Лекувал се е в различни клиники, като последно е бил хоспитализиран в Кърджали в продължение на месец и половина. Срещу него се води дело за домашно насилие над родителите му.

В деня на палежите е издадена заповед за незабавна защита. Напуснал дома на родителите си хасковското с. Тракиец, преди два месеца и живее по улиците и изоставени сгради. Има 8 присъди за кражби, шофиране в нетрезво състояние, закана за убийство, държане на наркотици, както и бягство от затвора.

Бойчев бил пуснат в отпуска, но се напил и вместо да се прибере навреме в килията, заспал в канавка пред старозагорския затвор.

Според прокуратурата, стойността на изгорелите сгради е за близо 500 000 лв. Ако бъде признат за виновен Бойчев е заплашен със затвор от 3 до 12 години.

В петък вечерта с него бе задържан и 45-годишен клошар, с когото заедно обитавали изоставените сгради. Тъй като не е доказана съпричастността му към палежите, той е освободен.

За пожарите не се е приготвял предварително, каза прокурор Лавчев. Благодарение на видеонаблюдението той е заловен 15 минути след сигнала за последния пожар.

Източник: tribune.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.