Наглост: Бригада майстори на покриви изнудва за пари и заплашва с бой

1

Разбита е схема за изнудване на пловдивчани, свързана с ремонти на покриви. От полицията съобщават за „Марица“, че са арестувани трима души. Разследването било проведено по досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“, образувано по няколко идентични сигнали от собственици на жилищни сгради, които били принудени да заплатят драстично завишени цени за ремонт на покриви.

Според първоначалните данни, още в самото начало на работата бригадата променяла първоначално сключената сделка с клиента и обявявала неколкократно по-висока цена, която получавала след заплахи за физическа саморазправа. По този начин, от октомври 2020 г. до март 2022 г., жители на Пловдив и населените места в региона са били рекетирани общо с над 32 000 лева.

С постановление на Районната прокуратура в Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, на единия от тях е взета мярка „задържане под стража“, а на останалите –„подписка“.

Освен тримата задържани, като съпричастни в престъпната схема се издирват и други лица. Продължава да се работи и в посока събиране на доказателства за извършени от тях и други идентични престъпления на територията на страната.

1 Коментар
  1. БОГА казва

    МАНГАЛИ,ЗАТВОР ДО ДУПКА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.