Още една мистериозна смърт в Русия: почина главният редактор на „Комсомолская правда“

0

Главният редактор на вестник „Комсомолская правда“ Владимир Сунгоркин е починал от инсулт по време на командировка, съобщи изданието. Сунгоркин е считан един от най-приближените журналисти на руския президент Владимир Путин. Той е починал на 68-годишна възраст от инсулт, пише руската агенция ТАСС. 

68-годишният Сунгоркин бе в санкционния списък на ЕС заради манипулацията, пропагандата и дезинформацията, която ръководеното от него издание произвежда.

Владимир Сунгоркин е роден в Хабаровск на 16 юни 1954 година. В „Комсомолская правда“ започва работа като кореспондент през 1976 година. След 16 години е избран за главен изпълнителен директор на КП, а от май 1997 г. е главен редактор и председател на Съвета на директорите.

Путин изрази „дълбоките си съболезнования“ към близките на Сунгоркин. „Той винаги даваше пример за лоялност към своето призвание, професионална етика, умееше да сплотява колегите си в истински екип от съмишленици. Добрият спомен за Владимир Сунгоркин ще остане завинаги в сърцата ни“, написа Путин.

Сунгоркин е починал, докато събирал материал за книга в Приморския край. В същата част на Русия почина и предходния руснак, покосен от внезапна смърт.

Преди дни Иван Печорин, управляващ директор в Корпорацията за развитие на Далечния изток, почина, като руските медии съобщиха, че се е удавил близо до нос Игнатиев във Владивосток. Владивосток е административният център на Приморския край. 

Серия от „инциденти“

Продължава серията от внезапно починали руски публични лица. На 5 юли тялото на руския бизнесмен Юрий Воронов с огнестрелна рана в главата бе намерено в басейн във вилно селище край Финския залив близо до Санкт Петербург. Воронов е бил ръководител на „Астра Шипинг“ – компания, специализирана в договорите на „Газпром“ в Арктика. Основната версия бе самоубийство.

На 20 април испанската полиция откри тялото на Сергей Протосеня, заместник-председател на борда на директорите на „Новатек“, в селска къща. Цялото му семейство също бе намерено мъртво.

Два дни по-рано телата на бившия вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев, както и на съпругата и дъщеря му, бяха открити в апартамент на Университетския проспект в Москва.

На 25 февруари Александър Тюляков, на 61 години, заместник генерален директор на Обединения център за уреждане на спорове на Газпром, бе убит в елитна вила в село Ленински (Ленински район). На 29 януари 60-годишният Леонид Шулман, ръководител на транспортната служба на „Газпром инвест“, е намерен мъртъв в къща в същото село.

На 1 септември, когато шефът на борда на директорите на „Лукойл“ беше открит мъртъв. Беше съобщено, че Равил Маганов е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е загинал на място. Вижте повече.

Последен в този списък беше Иван Печорин, който руските медии съобщиха, че се е удавил в същия регион, в който намери смъртта си и главния редактор на „Комсомолская правда“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.