Удар: „Гранична полиция“ задържа осем каналджии

0

„Гранична полиция“ задържа осем каналджии, съобщи МВР. Всичките са чужди граждани. Те са задържани при четири различни случая в зоните за отговорност на РД “Гранична полиция“ – Елхово и РД “Гранична полиция“ – Бургас. Действията са част от Специализираната полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Frontex, МО и други структури на МВР.

Във вторник към 18.00 ч. в района на бургаското село Момина църква, граничен полицейски наряд от ГПУ-Средец и служители от Frontex спрели за проверка микробус „Ивеко“ със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. В автомобила граничните полицаи установили 33-ма мъже – чужди граждани, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан. По-късно гранични полицаи и командировани служители на Военна полиция задържали в района двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая, с две коли. Незаконните имигранти и каналджиите са задържани в ГПУ-Средец, уведомена е районната прокуратура.

Снощи към 21.00 ч. гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус, с разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил „Фолксваген“ са открити 7 мъже чужди граждани без документи, по техни данни от Сирия. Уведомена е районната прокуратура. Срещу каналджията е образувано досъдебно производство, а срещу незаконните имигранти – заявителски материал в ГПУ- М. Търново.

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Царево съвместно със служители от РУ на МВР спрели за проверка лек автомобил „Хюндай“ с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. В колата полицаите установили 5-има чужди граждани без документи за самоличност. Всички те са задържани в ГПУ-Царево. Срещу украинския гражданин е заведено бързо производство, а срещу незаконните мигранти – заявителски материал.

Пак вчера в местността „Пода“ гранични полицаи от ГПУ-Бургас заловили още двама украинци, превозвали 13 незаконни имигранти. По случая е образувано бързо производство в ГПУ-Бургас.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.