Мъж продава банкнота от £50 с лика на кралицата за £10 000, час след смъртта ѝ

0

Находчив британец реши да опита да продаде банкнота от £50 за £10 000 след смъртта на кралицата. Кралица Елизабет II почина на 8 септември в замъка Балморал на 96 години и със загубата на монарха се очакват всякакви радикални промени да засегнат Обединеното кралство.

Образът и името на кралицата бяха толкова постоянна част в много аспекти на живота, вариращи от марки и пари, въпреки че тези с изображението на кралицата ще се използват доста дълго време, преди тези с изображението на новия крал да влязат в употреба.

Очаква се парите и марките с лика на кралицата върху тях да станат редки стоки.

Настоящите пари все още са законно платежно средство и ще продължат да бъдат такива, но с течение на времето изображението на кралицата ще става все по-малко и по-рядко срещано в ежедневието на британците, тъй като в крайна сметка ще бъде извадено от обръщение.

Но един човек вече опитва да изпревари очаквания наплив, като продаде нова полимерна банкнота от £50.

Публикувайки обявата си в eBay по-малко от час след съобщението за смъртта на кралицата, мъжът иска колосалните £10 000 за банкнотата от £50.

Обявата гласи: „Банкнота от 50 британски лири не е в обращение AA01 089063 Последна номинална банкнота с лицето на кралицата. Чисто нова от Банката на Англия. Ще изпратя добре опакована, за да предотврати повреда. Пощенски пратки от Royal Mail, специална доставка, платена от мен.“

Все още никой не е проявил интерес за банкнотата.

Превод: GlasNews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.