До къде стигнахме?! Продават положителни тестове за бременност в интернет

0

Търговци предлагат дискретна доставка с куриер

Оферти за продажба на положителни тестове за бременност заляха нета. Различни профили публикуват във фейсбук групи нестандартната за търгуване стока.

Положителните тестове за бременност се продават на бройка. Един излиза 30 лв., а два са на промоция – 50 лв. Търговците уверяват купувачите, че никой няма да заподозре какво са си поръчали.

Оферта

Изпращат се дискретно опаковани по Еконт и Спиди“, пише в офертата. Тя е разпространена в различни групи в социалната мрежа, за да може да достигне до максимално много евентуални купувачи. Сред тях са „За всеки по нещо“, където човек може да намери дрехи, бижута, преси за коси, тъпани, а вече и тестове за бременност. Може да попаднете на офертата и в групата „Купувам – продавам /България/“, докато търсите да закупите апартамент. Положителните тестове за бременност се продават и в „Продавалник БЕБЕ“, където има различни бебешки дрешки, колички и играчки.

Най-активен в предлагането на офертата се оказва профил на име Васил Янков Танев, който доскоро е продавал живачни термометри, сватбени бутилки и кутии, платове, балони, табелки за врати и други.

Продажбата на положителни тестове за бременност не е новост, показа проверка на „Телеграф“. Преди старта на пандемията онлайн търговци също въртяха бизнес с радостната новина. Около празника на влюбените цените на тест с две черти варират между 10 и 40 лв.

Надценка

Изглежда инфлацията е ударила и тестовете за бременност, тъй като надценката за две години е от 10 лв. „За да зарадвате вашата половинка“, или „Идеален за приятни изненади и шеги. Дискретно опакован“, са част от слоганите, с които търговците продавали стоката си. Преди време психологът Ана Тодорова разказва пред БНТ, че в Съединените щати подобни обяви са актуални още от края на 90-те години и са известна първоаприлска шега.

Това е чудесен начин да изманипулираш някого, може да е банално, но за много хора това би било причина да се оженят за някого“, коментира специалистът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.