Братът на Елена Йончева уби моторист в катастрофа, полицейски шеф го покри

0

Иван Йончев все още не е с повдигнато обвинение за инцидент със загинал и тежко ранена жена по негова вина от 22 август

Директорът на областната дирекция на МВР в Монтана Бисер Йончев е прикривал цели 2 седмици от медиите катастрофа с убит моторист, причинена на 22 август вечерта от Иван Йончев, брат на популярната журналистка и настоящ евродепутат Елена Йончева.

За катастрофата с убит моторист, предизвикана от родственикът на Елена Йончева, се разбра едва на 7 септември, след като от Окръжната прокуратура в Монтана изтече информация до медиите. Публична тайна е, че прокуратурата и МВР са на нож през последната година и половина, след като силовото ведомство попадна в ръцете на Бойко Рашков, а сега се ръководи от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.
Според източник на „Уикенд“ от полицията в Монтана, катастрофата с брата на Елена Йончева – Иван, се е случила на 22 август около 20 часа в района на надлеза на изхода от Монтана към Лом. Там 54-годишния брат на Елена Йончева, шофиращ лек автомобил „Ауди“, е направил неправомерно ляв завой, отнемайки предимството на движещ се по централния път 39-годишен мотоциклетист. При удара

мотористът е загинал на място,

а братът на Елена Йончева се отървал само с натъртвания. Возещата се на задната седалка зад него 27-годишна жена и 9-годишно дете обаче са пострадали тежко, като жената е приета по спешност в болницата в Монтана. Предполага се, че ранената млада жена е била работничка в екосвинефермата на Иван Йончев край Монтана.


Въпреки, че веднага е било установено, че виновник за катастрофата със загинал моторист и с тежко ранена жена е братът на Елена Йончева, той не е бил арестуван нито за минута, категоричен е източник на „Уикенд“. Според думите му, мястото на катастрофата е било посетено лично от шефът на областната дирекция на МВР Бисер Йончев, който дал разпореждания инцидентът да не се съобщава на медиите.


Мълви се, че Бисер Йончев, чието фамилно име по случайност съвпада с това на Елена Йончева, получил указания по телефона от бившия МВР шеф и настоящ президентски съветник Пламен Узунов, как да бъде проведено разследването.

Пробите за алкохол и наркотици,

взети от 54-годишния брат на Елена Йончева са отрицателни, но заради дълго пазенето мълчание от страна на МВР мнозина подозират, че може и да са манипулирани.
„Странното е, че според органите на реда в Монтана, виновен за катастрофата е не братът на Елена Йончева, а загиналият моторист. Да, той е управлявал мотора си без книжка, но аудито на Иван Йончев му е отнело предимството на пътя с неправомерно извършен ляв завой и го е убило на място“, коментират казуса експерти по пътна безопасност.
54-годишният Иван Николов Йончев е по-малък брат на евродепутатът от БСП и дългогодишен разследващ журналист Елена Йончева. Бившата половинка на експремиера Сергей Станишев минава за част от лобито на президента Румен Радев, с което мнозина си обясняват и

потулването на инцидента със загинал

и тежко пострадала от страна на МВР.
Това е втори пътен инцидент с близък до Румен Радев, който е укриван от полицията, припомнят паметливи наблюдатели. На 17 август 2018 г. в Харманли Георги Радев, бащата на държавния глава, блъсна с мерцедеса си електрическа триколка, управлявана от 70-годишния инвалид Стефчо Тодоров. Впоследствие катаджиите написаха акт на мъжът с триколката, макар да се установи, че бащата на Радев е навлязъл неправомерно с колата си в кръстовището. Година и половина по-късно Георги Радев се спомина, а президентът негласно обвини за кончината му своите политически опоненти, които раздухали излишно катастрофата в медиите с внушения, че президентът е измъкнал от правосъдието татко си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.