Удушената пенсионерка дължала 500 бона на килъра си (Срещу жертвата имало три покушения през годините)

0

Задържаният пенсионер Минко Столарски и удушената общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова са имали обща фирма в курортния град, която се занимавала с управление на недвижими имоти. Двамата повече от 20 години са живеели на съпружески начала, но през 2017 година се разделили.

Преди дни Столарски призна, че е убил бившата си избора, която във фаталния ден се нахвърлила с юмруци върху него и дори му причинила лека телесна повреда. Според думите му я удушил неумишлено, но съдът го остави в ареста.

Причина за конфликта станали половин милион лева, които пенсионерът дал на Каферинова, докато били заедно преди години. Той намекна, че знае много за нейни далавери с имоти деактувани като общинската собственост и може роман да напише. Трагедията се разигра на рождения ден на 72-годишната жена. Столарски пристигнал за празника от кюстендилското село Богослов, където живеел след раздялата. Разговор обаче загрубял когато станало дума за огромната сума пари.

Кариерата на Каферинова тръгва от станцията на Министерския съвет във Велинград. Където се трудила като управител до 95-а година. Оттогава се занимава с политика, като в по-голямата част от времето е свързана с Общинския съвет в града в ролята на председател или негов редови член от квотата на БЗНС – „Народен съюз“.

 Срещу нея е имало три нападения.

На 2  януари 2007 година в дома й на улица „Христо Смирненски“ е  хвърлена бутилка със запалителна течност. На 27-и е взривена колата й.  10 годни по-късно, на 26 октомври 2017 година, Каферинова е пребита жестоко посред бял ден в центъра на града от двама мъже с качулки.

Освен с политика, Каферинова се занимава и с бизнес – от 10 години държи открит минерален басейн до къщата си, който през летния сезон е доста посещаван. Тя успява да си издейства разрешително и от местната община и от МОСВ за водопровод от изворите в квартал Каменица. Досега тя не е подавала жалби срещу Минко Столарски. Пенсионерът е брат на собственика на СПА хотел Двореца във Велинград и бивш концесионер на Централна гара Пловдив – Миролюб Столарски.

Ако  бъде признат за виновен Минко може да получи до 20 години затвор. Съдът вероятно ще отчете това, че съм се е обадил след убийството в полицията и е разказал всичко, писа „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.