Издирват личните дела на Нинова с роднинската кантора

0

Бившият шеф на “Кинтекс” Александър Михайлов издирва всички, с които председателката на БСП Корнелия Нинова се съди по дела от частен характер за обида, клевета или други.

“Моля всички хора, водили съдебни битки с Корнелия Нинова, да видят кантората, която я е представлявала и адреса, посочен от нея и да ми пишат на лично съобщение!”, написа във фейсбук Михайлов. Самият той води две дела срещу Корнелия Нинова – първото е по Наказателния Кодекс за клевета, а второто е гражданско дело за увреждане от нея на репутацията му чрез лъжи по негов адрес. “Причината да съдя Нинова е, че когато ме уволни 2 пъти в рамките на 2 седмици, тя обясни, че отстраняването ми от “Кинтекс” е, защото съм работил паралелно във втора частна оръжейна фирма. Това освен, че е откровена лъжа е и пълен абсурд, защото никоя от службите, контролиращи оръжейния бизнес в България, не би ме допуснала до директорския пост в държавното оръжейно предприятие, ако работя в частна фирма от същия бранш”, коментира пред “Труд” Александър Михайлов.

“Разкрита е сериозна схема с договори за адвокатски услуги. Схемата с адвокатите на Корнелия Нинова, за която първо аз съобщих, вече е в разследващите органи. Масово една и съща адвокатска кантора е била закачена на хранилка към седем държавни дружества, чийто принципал е министерството на икономиката. От икономическото министерство са изчислили, че договорите с въпросната кантора са за около 400 000 лв., сключени и платени само за 2-3 месеца”, обясни още Александър Михайлов.

Въпросната кантора е “Станков, Тодоров, Хинков & Спасов”, като единият управляващ съдружник адв. Петър Спасов е син на Ели Спасова, която бе началник на кабинета на Нинова като вицепремиер в Министерски съвет. Адресът на същата кантора е и в исковата молба на Корнелия Нинова срещу журналиста Явор Дачков, когото Нинова съди за клевета. Под исковите молби и писмени защити е подписа на Корнелия Нинова, но като съдебен адрес е посочен този на адвокатската кантора “Станков, Тодоров, Хинков & Спасов” и това е уличаваща връзка кой всъщност я представлява по съдебните ѝ спорове.

“Затова е важно всеки, който е в съдебни битки с Нинова в момента или в минал период, да провери адреса, посочен от нея за кореспонденция и призоваване: ако е ул. “Шишман” – пишете ми, това е пак същата тази кантора”, казва още Александър Михайлов.

Делото на шефката на БСП срещу журналиста Явор Дачков е заради негови постове във Фейсбук, в които той пише, че България е продавала оръжие на Украйна докато Корнелия Нинова е министър на икономиката и председател на междуведомствената комисия за оръжията, а искът е за 10 000 лв. Първото заседание на въпросното дело е дни преди предсрочния вот на 2 октомври – на 28 септември от 13.30 часа.

Източник: „ТРУД“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.