Делото срещу Очите тръгва отначало в СГС

0

Несебърският бос Димитър Желязков – Очите  ще се изправи пред Софийския градски съд, след като бе закрито специализираното правосъдие. Процесът  срещу него ще тръгне отначало заради процедурни пропуски, свързани с екстрадирането му от Турция, но няколко пъти беше отлаган.

 Очите е обвинен, че ръководил организирана престъпна група за рекет,. Палежи, изнудване и наркотици. Докато делото се точи с години един от обвиняемите членове на бандата Юмер Мехмед, беше застрелян, разчленен и натъпкан в бидони до езерото Вая. Двама от ключовите свидетели, които бяха дали показания пред разследващите и пред съдия – Йордан Йорданов – Данчо Паркета и Атанас Симеонов, оттеглиха най-важната част от тях.  Обвинените, които все пак ще се изправят пред съда са аверите на Желязков Калоян Колев, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов – Лавацата, дъщерята на очите – Станислава Желязкова, Йордан Вълчев – Ларша, Иван Пишиев, Калоян Колев, Пейко Янков и Карен Ованесян. Заради забавянето на делото, всичките са на свобода. Очите е с мярка  за неотклонение „домашен арест“ и е в къщата си в Кошарица.

Докато беше зад решетките Желязков пипна ковид и беше откаран за лечение във ВМА. Тогава той заяви, че ако му е писано да умре, по-добре това да стане в килията, а не докато е завързан на леглото в болницата. Несебърският бос беше категоричен, че ако не му бъде заменена мярката за неотклонение „домашен арест“, предпочитал да бъде на лечение затвора. Съдът обаче го остави в болницата заради риск от купищата хронични заболявания които има, след като беше направен на решето на 8 юни 2016 година в ресторант „Фор ю“ в Слънчев бряг.

Желязков беше дълго време на апаратно дишане и в изкуствена кома. Направени му бяха няколко операции, но успя да се възстанови. След като беше спасен от бургаските лекари, Очите отново едва не изпадна в кома след прекаляване с успокоителни. Той се почувствал зле на 3-и септември 2021г. в къщата в Кошарица. Антигона, жената с която живее от 15 години и цяла тумба охранители го откарали в специализираната кардиологична болница в Бургас. Пулсът на несебърския бос бил 200, сърцето му излязло от ритъм, а долната и горната граница на кръвното му се изравнявали. Причината била предозиране с анаболни, а след това приемане на диазепамни препарати.

Според запознати Очите се е кротнал, докато отново чака да се изправи пред Темида и нищо не се чувало това лято за него по Южното Черноморие, писа „Галерия“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.