Лъжи, посредственост и кръв по ръцете

0

На 8 юни руската пропагандистка и военен престъпник Маргарита Симонян се възмути от факта, че от 1 септември 2022 г. изучаването на руски език в училищата на Николаев ще бъде изключено от програмата. Тя написа, че до 1 септември e необходимо да бъде взет, важно е да разберете, че не е „асвабаден“, а да имено превзет Николаев.

Маргарита, както е типично за руските посредствени говорители, само създаде вълна и нищо повече, тъй като дори тогава руската групировка не можеше да мечтае за превземане на Николаев. Но не е там работата. Работата е там, че кариерата на Марго тръгна нагоре също благодарение на 1 септември, и също и благодарение на кръвопролития в училище. В Беслан.

Именно нейните репортажи от Беслан за вземането на заложници в училище №1 през 2004 г. ускориха кариерното развитие на тази треторазредна журналистка. Как би могъл треторазреден журналист да получи тласък в кариерата? Много просто – тя безсрамно излъга още тогава, манипулирайки и изопачавайки фактите за случващото се в училището за да угоди на нейното ръководство. Именно репортажите на Маргарита Симонян разгневиха терористите, които гледаха новините и видяха колко много медиите, особено Марго, изкривяват ситуацията.

Всъщност дейността на Маргарита Симонян стана катализатор за кръвопролитието. След това бяха непрофесионалните действия на руските специални сили, колосалните жертви сред заложниците, данните за които се опитаха да скрият от обществеността, и много други лъжи.

Независимо от това, въпреки тази крещяща посредственост, трагедията в Беслан отдавна е основна тема на руските новинарски блокове като елемент от пропагандата, възхваляваща действията на специалните части и се използва, в зависимост от ситуацията, за разпространение на определени наративи. Всяка година от 1 до 3 септември всяка лъжлива руска пропагандна говореща глава си спомняше за Беслан… Но не и днес. Стотици училища бяха повредени по време на руската инвазия в Украйна. Десетки са толкова разрушени, че не подлежат на възстановяване. Стотици ученици от тези училища бяха убити и никога няма да чуят звънеца отново.

И не щеш ли, кръгът се затваря.

Подобно на Маргарита Симонян, която започна възхода си върху кръвта на децата на Беслан, съвременната руска пропаганда вече не просто изкривява информацията за събитията в Украйна, а иска засилване на кръвопролитията и разпространението им в други области, в нови географски граници. Не. Те не са се превърнали в такива хора през последната година Или за последните 8 години. Винаги са били такива лъжливи човекоядци. През 2008 г. в Грузия. През 2004 г. в Беслан. През 2002 г. в Норд-Ост. През 1999 г. на Каширското шосе. И така нататък, и така нататък, и така нататък.

Лъжливи човекоядци.

Автор: Александър Коваленко/ „Бесарабски фронт“

Източник: zloyodessit

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.