Убиецът Семерджиев се дрогира и в ареста

0

Надзиратели от „Г.М. Димитров“ снабдили с нелегален телефон татуирания престъпник

Проваленият бивш футболист Георги Семерджиев, който пиян и дрогиран уби с мощния си джип две млади момичета в зверска катастрофа на столичния бул. „Черни връх“ в нощта на 5 юли, продължава да се ползва с чадър дори и в килията на следствения арест на „Г.М.Димитров“ №42, научи „Уикенд“ от сигурен свой източник от Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“.

Семерджиев е въдворен в килия на следствения арест с други двама престъпници в очакване на делото за бруталната катастрофа. Срещу 35-годишния татуиран изверг са повдигнати общо 5 обвинения – за катастрофата с две жертви, за управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Прокуратурата иска 15 г. затвор за джигита, който е и с богато криминално минало – съден е за разпространение на наркотици, както и за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, лежал е и в затвора за трафик на амфетамин.
Въпреки жестокото престъпление на пътя, отнело живота на две млади момичета, Георги Семерджиев се ползва с учудващото благоволение на надзирателите от следствения арест, разкрива източникът ни. Според думите му,

наглеца е уреден с мобилен телефон,

внесен нелегално от надзирателите още преди 3 седмици, чрез който провежда ежедневна комуникация с бандити от среден калибър и със съдружника си в автомивката на софийския х-л „Маринела“ Християн Петракиев.
„Надзирателите в ареста демонстрират специално отнощение към Семерджиев, вероятно срещу заплащане. Има данни, че всяка вечер той се дрогира с амфетамин в килията си, като наркотиците му са доставяни от надзорно-командния състав. Семерджиев консумира и алкохол в ареста, който е вкарван в половин литрови бутилки от студен чай“, категоричен е източникът ни. Информаторът ни твърди и че младият престъпник провеждал нередовни

срещи със свои приятели в ареста,

които били допускани в разрез със закона на територията на следствения арест „Г. М. Димитров“.
Почти 2 месеца след катастрофата с два трупа, причинена от надрусания и пиян бивш футболист на „Левски“ и „Спортист“ (Своге), все още няма арестувани служители от системата на МВР, които са опънали чадър над него. Непосредствено след катастрофата на бул. „Черни връх“ се разбра, че Семерджиев е шофирал почти 15 г. без да има шофьорска книжка и с официално дерегистриран в КАТ джип „Ауди“ с фалшиви немски табели. Още тогава стана известно, че бягството на проваления бивш спортист е било подпомогнато от полицайката от Първо РПУ Симона Радева и от нейния приятел, също полицай, но от Трето РПУ. Полицаи от Първо РПУ дори снабдили със стълба Семержиев, за да се прибере в жилището си през прозореца, тъй като ключовете останали в разполовения му джип в катастрофата с два трупа.
Извън обсега на разследването за връзките на Георги Семерджиев с мастити полицаи обаче остана бившия шеф на полицията в Монтана Красимир Кирилов, който през 2019 г. като полицейски началник в Ботевград е

издал разрешително за оръжие

на Георги Семерджиев. В този период Семерджиев вече е бил подсъдим за търговия с дрога, тъй като в дома му са били открити над 14 кг. амфетамини. Според закона, осъждани и подсъдими за криминални престъпления, нямат право да притежават огнестрелно оръжие.
Връзките на Семерджиев с шефовете на наркоотдела в ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, както и с още няколко служители от отдел „Наркотици“ при столичните антимафиоти, също не са били обект на разследване. Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“, полицейският чадър над Семерджиев е идвал основно от ГДБОП, като има и твърдения, че татуирания бандит даже е разполагал с карта на нещатен сътрудник в ГДБОП. Бутафорната вътрешна проверка в МВР не е съставила дори списък на

полицаите от Първо, Трето и Четвърто РПУ

в София, които редовно са си миели напълно безплатно служебните и личните автомобили в автомивката на Георги Семерджиев на подземния паркинг на х-л „Маринела“. Според източник на „Уикенд“, сред ВИП клиентите в автомивката на бандита е бил и шефът на Първо РПУ в София Калоян Милтенов.
Все пак Софийската градска прокуратура води свое разследване, отделено в отделно досъдебно производство срещу длъжностни лица от структурата на МВР. Според държавното обвинение, в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление, длъжностни лица са нарушили служебните си задължения с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Предполага се, че сред обвиняемите е полицайката от Първо РПУ Симона Радева, както и нейния приятел, който е полицай от Трето РПУ в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.