Екшън на морето: Митко Каратиста измества Брендо от Лозенец

0

Префасонираният кръчмар Димитър Тодоранов се чувства като пълновластен господар по морето, след като доста арогантно скача срещу биг боса от световна величина Евелин Банев – Брендо, разкри източник на „Уикенд“ от бургаското с. Лозенец.

Митко Каратиста, както е известен бившият на Ели Гигова, държи актуалния в региона локал „Хасиенда бийч“, както и още няколко заведения на Централния плаж в Лозенец. Местните твърдят, че за да си осигурят сигурни клиенти за крайбрежните кръчми, хора на Каратиста редовно подавали сигнали срещу „високите децибели“ на „Делийт Бийч бар“, разположен на първа линия в комплекс „Оазис“ на Брендо. По тази причина полицейски патрули редовно проверявали заведението и карали персонала да пуска кепенци рано-рано с аргумента, че високата музика от бара нарушава спокойствието на почиващите в района.


От ранното затваряне на „Делийт“ пък печели единствено „Хасиенда“ на Митко Каратиста, която остава единственият пристан с безкраен поток от алкохол и неприлични забавления, гарнирани с кански шум, който оглася брега на Лозенец от години без санкция от странно задрямалата полиция.
Срещу безобразно високите децибели на Тодорановата кръчма са подавани десетки сигнали през годините, но реалният ефект е нулев. Апел за помощ към МВР са отправяли и съдиите от Върховния административен съд, чиято учебна станция е точно над вертепа, но канската дандания не спира. Според очевидци музикалният ад, често спретнат от гост-диджеи, продължава до изгрев, но иначе активната в „Оазис“ полиция се прави на сляпа и глуха. Смята се, че широко затворените очи на МВР срещу безобразията в „Хасиенда“ са заради връзките на Димитър Тодоранов с ГЕРБ и с висши ченгета, гравитиращи около бившите управляващи.


„Преди години някой щракна клечката на тая дървена съборетина, но после Митко Каратиста я възстанови, оттогава никой не смее да му се опълчи. Великотърновецът явно е закрепил връзките си в МВР, щом се осмелява да се дърви на опасен човек като Брендо“, заключи източникът на „Уикенд“.


Докато Евелин Банев упорито избягва всякаква публичност, Димитър Тодоранов обича да шества по медиите с невероятни истории от своя живот. Лустросаната му „визитка“, с което е представян, гласи „многократен национален, балкански, европейски шампион по карате-до, главен мениджър на Федерацията по шотокан, треньор на българския национален отбор, завършил информатика във Великотърновския университет, НСА, занимавал се е и с високорисково инвестиране на американската фондова борса“. И още: „носител на Златен пояс за треньор на 2018, основател и съорганизатор на фестивала „Арт Поток“ в Лозенец, община Царево, продуцирал десетки концерти, сред които нашумелите спектакли на Лили Иванова на брега на Лозенец, Бургас и в Националната опера. Продуцирал е постановки и изложби сред които и хитовата „Свалячи” – с Геро и Малин. Всестранно развита личност, която подкрепя изкуството във всякакви негови форми“, завършва CV-то на Тодоранов. Да се чуди човек как такъв гений се е захванал да се прехранва с кръчмарство… Извън пиар краските търновецът е познат като бивше гадже на Ели Гигова, щерка на оръжейния търговец Николайчо Гигов.


През лятото на 2020-а, в пика на коронавирусната пандемия, стана ясно, че три морски плажа по Южното Черноморие имат нови концесионери. Става въпрос за „Малък плаж“ Лозенец, „Делфин“ в Несебър и „Обзор-Централен“. Най-любопитен е новият шеф на ивицата в Лозенец, която получава за срок от 20 години. Дружеството „Ендевър Лозенец Фест“ ДЗЗД не подлежи на регистрация в Търговския регистър, но справка показа, че има няколко фирми с подобно наименование – „Ендевър Кънстракшънс груп“ ЕООД, „Ендевър Ентъртеймънт“ ООД, „Лозенец Фест“ ООД и зад всички тях стои… Димитър Тодоранов.


„Ендевър Лозенец Фест “ ДЗЗД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години да осигурява чадър и шезлонг на цени до 10 лева с ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на смешните 5 710,51 лв. с ДДС. Сума, която плажовете печелят за няколко часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.