Дали?! Шеф на „Лукойл“ загина след падане от прозорец в Москва

0

Председателят на борда на директорите на „Лукойл“ Равил Маганов е загинал след падане от прозорец в болница, където се е лекувал. Това съобщи ТВ канала РЕН, без да посочва източника на информация.

67-годишният топ-мениджър на нефтената компания е бил на лечение в Централната клинична болница в Москва, в отделение, разположено на шестия етаж. 

По информация на Интерфакс Маганов е загинал от получените травми. 

За смъртта му съобщават телеграм-каналът Mash, като вероятно се касае за самоубийство. По информация на Mash Маганов е лежал в кардиологичното отделение и е преминава терапия заради проблеми със сърцето. Освен това е бил диагностициран и с депресия. 

ТАСС съобщи, че председателят на борда на директорите на „Лукойл“ Равил Маганов се е самоубил в Централната клинична болница в западната част на Москва. 

Той е бил приет със сърдечен пристъп, освен това е приемал антидепресанти, твърди източник на ТАСС.

Инцидентът е станал рано сутринта около 7 часа.

Според изданието База, Маганов може да е паднал, докато се намирал на балкон, за да пуши. По-късно там е намерена кутия с цигари. Съпругата му е била в съседната стая, не е открито предсмъртно писмо. Смъртта му съвпада с рождения ден на Вагит Алекперов, съосновател на „Лукойл“ и неин бивш президент. База припомня, че това е шестият смъртен случай, свързан с нефтената и газовата промишленост.

В сайта на Лукойл се съобщава, че Маганов е починал след тежко боледуване.

През 80-те години на миналия век Маганов работи в „Лангепаснефтегаз“, който влиза в състава на „Лукойл“, създаден през 1991 година. Маганов влиза в борда на директорите на „Лукойл“ през 1993 година, а от 2020 година го оглавява, като заема мястото на починалия през април Валерий Грайфер. От 2006 година Маганов заема поста на първи изпълнителен вице-президент на компанията.

Припомняме, че вълна от самоубийства на топ мениджъри премина по руски газови компании. На 21 април стана известно за четвъртия подобен случай от началото на годината. В Испания, във вила в Лорет де Мар, е открит мъртъв бившият топ мениджър на „Новатек“ Сергей Протосеня. Там са открити и телата на съпругата му Наталия и 18-годишната им дъщеря с прободни рани, пише The Moscow Times.

В края на януари тази година, в Ленинградска област е открит мъртъв 60-годишният ръководител на транспортната служба на „Газпром Инвест“ Леонид Шулман. Тялото на управителя лежало в банята на къщата му в село Ленинское. До Шулман имало бележка, в която се оплаквал от болки в счупения си крак. Шулман си счупил крака в същото село по време на новогодишните празници.

Около месец по-късно в същото село Ленинское е открито тялото на Александър Тюляков, заместник-генерален директор на центъра на „Газпром“ за корпоративна сигурност. „Новая газета“ писа, че мъжът е намерен обесен в гараж, а наблизо имало и бележка – съдържанието ѝ не се разкрива.

По-рано в дома им в Москва са открити мъртви бившият вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев, дъщеря му и съпругата му.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.