Версия: Топ проститутка предизвикала стрелбата с калашници в Нова Загора

0

39-годишният жител на новозагорския квартал „Шести“ Рушид Рушид е автор на безразборната стрелба, при която на място бяха убити двама мъже и ранени общо седем души късно следобед на 26 август, пише „Телеграф“.

Срещу непознатият досега на съдебната система Рушид Рушид наблюдаващият досъдебното производство прокурор Руси Русев от сливенската окръжна прокуратура повдигна обвинение за убийството на двама души по член 116, ал. 1 т. 4 от НК, предвиждащо включително доживотен затвор.

На място са загинали 65-годишният Васил Кунгалов и 31-годишният Петър Петров, с опасност за живота в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е настанено 16-годишно момче, което е на системи за кръвопреливане след като сачма, изстреляна с пушка – помпа 12-и калибър е прекъснала бедрена артерия.

В същото здравно заведение е и 31-годишна жена, на която след като е била раздробена китката се наложило ампутация на ръката.

Там с по-леки наранявания са още двама мъже, други трима са били откарани с линейки в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, но е бил хоспитализиран само един.

Името на убития Васил Кунгалов „изплува“ от криминална хроника през 2013 година, когато на 24 януари заради масов бой в същия новозагорски квартал „Шести“ се е наложило влизане на полицейски част.

Тогава са били задържани Кунгалов и неговия „опонент“ Веселин Митков, които са предизвикали безредиците. В масовия търкал са участвали двамата сина на Кунгалов и 20-годишният тогава наследник на Митков.

За броени секунди в мелето се включили няколко десетки близки и родственици, като участниците наизвадили сопи, метални прътове, мотики, вили и самоделни саби.

Повиканите на помощ полицейски сили са пристигнали към 15:30 часа, от полесражението са изнесени окървавените Митко Веселинов и Кунгалов.

Двамата са били с разкъсни контузни рани по главите и телата, откарани са до центъра за спешна и неотложна помощ, където били обслужени амбулаторно.

С временни мерки за неотклонение , задържане в рамките на 24 часа по закона за МВР са били били общо шестима участници в търкала.

Иначе Рушид Рушид е стрелял от собствения си дом, при претърсването са иззети незаконно притежавани пистолет „Макаров“ и пушка – помпа.

Натривките по ръцете на другите двама мъже, които са били в къщата не са дали ли положителни резултати и предстои те да бъдат освободени от РУ „Полиция“ – Нова Загора, където бяха задържани в хода на специалната тактическа операция с участие на полиция и жандармерия от Сливен и Стара Загора.

Загиналите и ранените са представители на един от големите ромски родове с жилища в квартал „Шести“, повечето от представителите на фамилията са гастарбайтери, някои имали и фирми за превоз на работници до Германия.

Родът се събрал в петък на сватба, докато вървяла веселбата неколцина от най-младите се оплакали, че са ругани и обиждани в социалната мрежа от представители на рода на Рушид. Изпитият алкохол и избухнала междувременно разпра за местна елитна проститутка допълнително повишили градуса на напрежението, към дома на Рушид поела тълпа от над 40 мъже и жени, които поискали разплата за нанесената им обида.

Според запознати домакинът е имал предварителна готовност за вендета и посрещнал тълпата с изстрел първо във въздуха, след което започнал да стреля на месо.

Мести жители под сурдинка споделят, че нападателите били сред най-яростните и злобни роми в квартала, никой обаче не казва каква е била конкретната причина за дългогодишната вражда между двете фамилии.

Очаква се прокуратурата да поиска от съда в Сливен постоянна мярка за неотклонение относно обвиняемия Рушид „задържане под стража“ това ще стане във вторник на 30 август. Дотогава предстои да излязат още няколко от назначените експертизи.

Продължава засиленото полицейска присъствие в квартал „Шести“, потвърдиха от ОД на МВР-Сливен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.