Босът на бургаската автомафия Стоян Пижака изваден тайно от затвора

0

Дясната му ръка Сашо Полицая плащал по 2 бона рушвет в бургаския КАТ за смяна на рамите на возилата

Зрелищно арестувания преди седмица за серия от продажби на крадени лимузини в Турция Стоян Атанасов – Пижака, сочен като босът на бургаската автомафия, е бил изваден тайно от затвора, макар да е трябвало да излежи присъда от 9 г. за кражби на возила и искане на подкуп от собствениците им, разкриха пред „Уикенд“ обитатели на морския ъндърграунд.

Според думите им, през пролетта на 2014 г. Пижака окончателно бил осъден на 9 г. затвор заради десетки случаи на задигнати от него и от бандата му возила по Южното Черноморие. Ловкият автоапаш бил въдворен в затвора в Бургас, но няколко месеца по-късно обжалвал присъдата си и тя тихомълком му била намалена с 4 г. Пижака обаче излязъл от пандиза след само 3 г., тъй като си издействал и работа зад решетките.


Преди седмица Стоян Атанасов, заедно с други автокрадци от Бургас, беше арестуван и обвинен за препродажбата на поне 39 крадени луксозни автомобила към Турция и Близкия Изток. Според прокуратурата, 55-годишния Пижака, съвместно с дясната си ръка Александър Александров – Сашо Полицая и Иван Киров – Мисирката, пренабивали номерата и рамите на откраднати в България и в държави от Европейския съюз луксозни автомобили, след което ги препродавали в Турция. При арестите ченгетата задържаха и 10 крадени джипа „Лексус“ и „Тойота“ с подготвени фалшиви документи, които трябвало да бъдат изнесени с автовоз към Одрин.


Пижака и групата му бяха оставени за постоянно в ареста, макар 55-годишния автоджамбазин да се закани в съдебната зала, че ще съди МВР и прокуратурата, тъй като си съчинявали крими истории за него.


„Това е пиар акция на полицията в Бургас. От 2020 г. ровят схемата за регистрация на автомобили в КАТ-Бургас. Сега искат да оправдаят работата си. Ако пак лежа в затвора, а накрая бъда оправдан, кого да съдя – МВР, прокуратурата, или съдията?“, провикна се Пижака в съда, след като бе оставен за постоянно в тъмницата.


Запознати с дейността на групата на Стоян Атанасов – Пижака обаче твърдят, че в схемата с пререгистрацията на крадени коли в КАТ-Бургас са участвали и действащи служители на „Пътна полиция“. Те прибирали по 2 000 лв. подкуп за всяка лимузина, която била поставяна на трети канал за проверка на рамата. С тази дейност се замимавал Александър Александров – Сашо Полицая, уволнен преди години заради корупция от МВР.


„Без подписа и печата на началник от КАТ-Бургас нито един луксозен автомобил не може да бъде пререгистриран. Нека се види кои високопоставени служители от бургаския КАТ са оставили подписа си и са сложили печата, че колите, които са пререгистрирали, не са откраднати“, коментира пред „Уикенд“ запознат с дейността на бандата на Стоян Пижака.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.