Страшилището Венци Боксьора движи канала за мигранти през Годеч

0

Бандитът от Световрачане прекарвал по 300 афганистанци месечно към Сърбия

Прочулият се със серия от брутални побои над жители на село Световрачане рецидивист Венцислав Дамянов – Венци Боксьора е ръководил канала за трафик на бежанци през Годеч, а дейността му е била подпомагана от полицаи от Костинброд и Трън, научи „Уикенд”. В неделя микробус, натъпкан с 30 млади афганистанци, катастрофира край село Труден, а при инцидента шофьора на возилото загина на място. От МВР все още не могат да установят самоличността на починалия трафикант, тъй като той е бил без документи.

След тежката катастрофа с бежанци край Годеч, местните жители се вдигнаха на протест заради липсата на полицейско управление в града. Според думите им, през последните месеци трафика на нелегални мигранти през Годеч процъфтява и било често срещано явление жителите на Годеч и съседните населени места да се натъкват на

омаломощени от глад бежанци,

зарязани от трафикантите без пари, телефони, документи и храна.
Според няколко независими един от друг източници на „Уикенд“, канала за трафик на бежанци, минаващ през Годеч, се ръководи от Венцислав Дамянов – Венци Боксьора и от дясната му ръка Самбето от Нови Искър. Крими тандемът
прекарва бежанци от Афганистан с микробуси през българо-сръбската граница, използвайки маршрута през Годеч заради липсата на полицейски патрули.
Твърди се, че всеки от бежанците плаща по 1000 евро, за да бъде прекаран от България към Сърбия. Мигрантите предпочитали да влизат в Европа през Сърбия, откъдето ги прекарвали към Унгария и към Румъния. Организацията на Венци Боксьора контролира маршрута на бежанците към Сърбия през Стрезимировци. Смята се, че всеки месец организацията на татуирания гангстер

прекарва по 300 нелегални мигранти

от Афганистан към западната ни съседка. Твърди се, че бежанците минават по маршрута през Войнеговци и че пресичат границата в точно определени дни, когато на смяна са граничи полицаи, взимащи подкупи от Венци Боксьора. Таксата за нелегално допуснат бежанец е фиксирана на 100 евро.
Венцислав Дамянов- Венци Боксьора придоби страховита слава миналата есен, когато в медиите бяха разпространени видеокадри как нанася брутален побой над управителя на казиното към хотел „Къщата“ в Световрачане и над сервитьорка от комплекса. Впоследствие бяха излъчени и видеокадри, на които се вижда как Боксьора пребива и други хора от Световрачане и Нови Искър. След бурен обществен натиск Венцислав Дамянов беше арестуван, за да бъде освободен от ареста и въдворен под запрещение в дома си седмица по-късно. Делото за хулиганските действия и нанасяне на средни телесни повреди срещу Венци Боксьора все още не е приключило, но татуирания бандит е на свобода и ръководи безпрепятствено канал за трафик на бежанци.
37-годишния Венцислав Дамянов – Венци Боксьора е със солидна крими закваска като наркобос. През пролетта на 2014 г. той беше арестуван в София заедно с петима свои дилъри, а при акцията на ГДБОП ченгетата

откриха огромно количество дрога.

Боксьора обаче излезе под гаранция след няколко седмици, очевидно сключил тайна сделка с прокурори.
Седмици по-късно, през есента на 2014 г., малко след като бе освободен от ареста, Венци Боксьора нахълта с отряд главорези в столичния нощен клуб „Червило“ и заформи масов бой с охраната на заведението и с конкурентна банда. Впоследствие се оказа, че Боксьора е опитал да превземе силово наркотеритория и той отново бе закопчан.
Татуираният гангстер е основен свидетел на прокуратурата по делото срещу наркобандата на Иван Йосифов, сина на Йоско Костинбродския. Наследникът на Йоско бе закопчан през пролетта на 2018 г. като тартор на банда, търгувала с дрога и подготвяла убийствата на двама прокурори и трима полицаи.
Сред мишените на бандата са били прокурорите от Специализираната прокуратура Георги Мойсев и Емил Галипонов, както и трима полицаи – шефът на отдел „Убийства“ в Националната полиция Михаил Наумов и полицаите от СДВР Алексей Василев и Даниела Димитрова.
По време на едно от заседанията по делото срещу наркобандата на Малкия Йоско адвокатите му хвърлиха бомба в съда, разкривайки, че основният свидетел срещу бандата на Малкия Йоско – наркобосът Венци Дамянов – Боксьора, е

поддържал интимна връзка с полицайка.

Бе посочено името на полицайката от СДВР Даниела Димитрова. Оказа се, че именно тя е подала сигнал до колегите си, че е забелязала да бъде следена от джип „Ауди“ от приближени до Малкия Йоско мутри и след това групата на Йосифов е била задържана.
Още тогава, макар и неподкрепени с категорични доказателства, думите на адвокатите на Малкия Костинбродец наляха вода в мелницата на слуха, че висши полицаи участват в разпределението на наркопазара в София и в страната. Защото само месец преди задържането на бандата на Иван Йосифов, основния свидетел на прокуратурата Венци Боксьора бе задържан с кило хероин в Пловдив, но дни по-късно бе освободен тихомълком.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.