Шок! 15-годишен сириец карал автобуса с мигранти в Бургас

0

15-годишният сириец Омар е карал бракувания автобус с бежанци, който уби вчера двамата полицаи в Бургас, съобщи БНР. Омар е живеел в центъра за временно настаняване на бежанци в Харманли, но е изчезнал оттам в понеделник. Не се знае къде е бил и с какво се е занимавал през тези четири дни. Омар бе заловен вчера в Първомай.

Омар е дошъл в България със своите по-големи братя през октомври 2021г. Те обаче не са на територията на бежанския център от няколко месеца,  обясни Галя Христова, временно изпълняваща длъжността директор на РЦП – Харманли в ефира на NOVA .

Според правилата на центъра живеещите в него са с вечерен час 22ч. Омар обаче липса от понеделник. “Когато са извън територията на центъра ние няма как да осъществяваме контрол на настанените. Това се прави от МВР”, поясни Христова.

Това не е първият път, в който 15-годишният младеж напуска бежанския център за няколко дни. Обясненията му след това обаче били, че е бил при близки в София. Христова отрече досега да са имали съмнения, че момчето се занимава с каналджийство.

В центъра има и друг подобен случай на непълнолетен младеж, който често напуска пределите на бежанския център, каза още директорът и поясни, че по него се работи. 

47 души са били превозвани в автобуса. Те седели на местата за пътниците, а не били натъпкани в багажното на рейса, както бе съобщено предварително.

В Бургас днес е обявен ден за траур в памет на двамата служители на Първо районно управление към МВР-Бургас Йордан Илиев и Атанас Градев, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.