Нови разкрития: Мъжът на предполагаемата убийца на Дугина е бил проруски агент

0

Андрей Вовк, съпругът на Наталия Вовк (която руската ФСБ обвини в убийството на Даря Дугина), е бил един от организаторите на сепаратисткия референдум в Донецка област, проведен през май 2014 г. Това пише украинският журналист Денис Казански в канала си в Telegram.

Името на предполагаемия (или бивш) съпруг на жената, за която Русия твърди, че е извършила покушението над Дугина, фигурира на сайта „Миротворец“. Там се поддържа и актуализира списък с лица, които са проруски агенти и има данни за извършени от тях „престъпления срещу националната сигурност на Украйна, мира, човечеството и международното право“. Информацията е предназначена за правоохранителните органи и специалните служби и включва „проруски терористи, сепаратисти, наемници, военнопрестъпници и убийци“, е посочено там.

„Щирлиц никога не е бил толкова близо до провал. Ето какво означава да извадиш фейк само за 2 дни. Можеха да изчакат поне седмица, за да се подготвят по-добре“, коментира Казански бързото „разкритие“ от страна на руските специални служби на убиеца на Дугина.

Източник: Actualno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.