Българинът, търгувал с детско порно в САЩ, влиза в затвора за 50 г.

0

Екстрадираният в Америка Пламен Велинов прибирал $ 3 500 месечна заплата, за да поддържа сайт с милиони клипове на голи деца

50 години затвор очакват българина Пламен Велинов заради търговия с детска порнография във Флорида, съобщиха властите в Америка. 50-годишният българин беше арестуван в жилището си в София миналата есен, след като властите в САЩ изпратиха молба за правна помощ до родната прокуратура. В началото на годината Велинов беше екстрадиран в Америка, където е изправен на поддсъдимата скамейка заедно с американеца Анди Кендъл, писа Уикенд.

Делото срещу търговците на детско порно трябваше да стартира преди дни във Флорида, но процеса беше отложен за ноември от съда в Тампа заради молба от адвокатите на Пламен Велинов, които още се запознават с обемистия доказателствен материал. 50-годишият българин вероятно ще получи ефективна присъда от 50 години затвор без право на помилване и предсромно освобождаване, пророкуват съдебни репортери в Америка.


Пламен Велинов се е изхранвал цели 13 години от гнусния бизнес с детско порно, сочат данните от стартиралото във Вашингтон разследване. Компютърният специалист е работил за базираната във Флорида компания „Нюстар Ентърпрайз“ от лятото на 2006 г. заедно с още петима американци.
Ролята на българският компютърен специалист в педофилската мрежа е била да администрира съдържанието на сайт с детско порно, в който са се съхранявали

4,5 милиона снимки и видеоклипове

на голи невръстни деца. Повечето от снимките и видеата, съхранявани в сайта и предлагани на педофилите, са били предварително купувани от търговците на детска плът от Молдова, Украйна и Румъния. Според данни от проведеното разследване, в много случаи родителите на заснетите деца сами правели видеоклиповете и снимките срещу мизерно заплащане. Базираният в САЩ сайт за педофили разполагал и с архив от снимки на деца, откраднати след хакерски атаки от компютрите на родителите им.
„Голи дечица на плажа, в басейна, гушнати с мама и тате след баня…Хаквали са компютрите на нищо неподозиращи хора и са ползвали снимките на децата им, за да ги продават на педофили. Гнусна перверзия!“, не крият отвращението си от търговците на детска плът разследващите.
В сайта имало опция педофилите да си изберат да гледат деца в различни костюми,

чорапогащи и миниполи, бельо с прашки

и прозрачно бельо. Разследването е установило, че администраторът на сайта за детско порно Пламен Велинов лично е качвал голяма част от снимките в сайта. Освен това той отговарял и за достъпа на абонатите. Педофили от цял свят плащали абонаменти между 50 и 100 долара, а за да прикрият към кого са насочени плащанията, търговците на детска плът пренасочвали транзакциите към фиктивни компании за търговия с бижута и за софтуерни продукти.
Педофилският сайт е генерирарал печалба от 10 милиона долара, като парите са били разпределяни между американците. Българинът Пламен Велинов е

получавал месечна заплата от 3 500 долара,

за да администрира педофилския сайт. За 13-годишната си работа компютърния специалист е прибрал общо около 500 000 долара.
„Куриозното е, че компютърният специалист е имал и други, „бели“ ангажименти. Поддържал е срещу заплащане сайт за мебели, както и за онлайн търговия на кожени изделия. Пламен Велинов е имал постоянно високи доходи и не е бил принуден от безпаричие да разпространява детско порно“, обяснява раследващ полицай от България, участвал в акцията по залавянето на търговеца на детско порно миналата есен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.