Швейцарецът в „Делта хил“ убит заради милиони

0

Любовникът на жена му Елизабет го ликвидирал, за да не поиска развод

Опасения за предстоящ развод и потенциална загуба на милиони левове стоят в дъното на мистериозното убийство на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в комплекса „Делта хил“ край Перник. 68-годишния предприемач бе открит мъртъв в гаража си на 11 август вечерта, а дни по-късно стана известно, че българската му съпруга Елизабет и нейния любовник Борислав Панев са го ликвидирали.

Убийството на Удо Ланге е било планирано месеци наред от 57-годишния му служител Борислав, който е поддържал дългогодишна интимна връзка с българската съпруга на швейцареца Елизабет. Предполага се, че Елизабет е подтикнала любовника си да ликвидира съпруга й от страх, че Удо Ланге е знаел за извънбрачната им афера. Пред разследващите полицаи 56-годишната българка отрича да е замесена в убийството на мъжа си и

стоварва цялата вина върху Борислав.

Арестуваният за убийството 57-годишен перничанин работел в хлебопекарната на Елизабет Ланге от около година, след като останал без препитание. Борислав и Елизабет са имали стара интимна връзка, която припламнала отново през последните месеци. Подозренията на разследващите са, че Удо Ланге е научил за забежката на жена си и това е коствало живота му.
„Швейцарецът е споделил на своя син, че обмисля да се разведе с втората си съпруга от България, но не му е съобщил поради каква причина. Възможно е убийството да е извършено с цел да не се стигне до развод и Елизабет да се домогне до половината от наследството му след неговата смърт“, предполагат криминалистите.
Швейцарецът Удо Ланге живее от години в България, а

богатството надхвърля 5 млн. евро.

Преди време той продал за апетитна сума на шведския консорциум „Трелеборг“ завода си за силиконови изделия в пернишкия кв. „Мошино“. Въртял финансови сделки и често пътувал извън страната. Къщата му в „Делта хил“ в пернишкото село Кладница е една от първите построени в тузарския комплекс.
„Семейството е сред най-изявените дарители на местното читалище, помага и на църквата. Шокиран съм от случилото се“, признава кметът на Кладница Васил Мирчев.
Убийството на Удо Ланге е извършено в гаража на къщата му в „Делта хил“. Швейцарецът бил причакан от Борислав, който го ударил с електрошок във врата. След като Удо припаднал, любовникът на жена му се качил на гърдите, притискайки устата му с

парцал, напоен с хлороформ.

Според съдебната експертиза, именно хлороформа е причинил смъртта на 68-годишния бизнесмен. Според заключението на химикотоксилогична и съдебномедицинска експертизи причината за смъртта на бизнесмена е остра интоксикация с хлороформ. Констатирани са фрактури на ребра и нараняване на белия дроб.
След като умъртвил Удо Ланге, Борислав старателно заличил следите си. Предполага се, че Елизабет е била свидетел на убийството, тъй като от камери за виденаблюдение в района се вижда как мъж и жена панически бягат от къщата на швейцареца на 11 август късно вечерта.
Убиецът Борислав е с три предишни присъди – за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери. Той е семеен и с деца. Пред съда 57-годишния перничанин отрича да е замесен в смъртта на Ланге. Неговият адвокат
Детелина Попова твърди, че обвинението се базира само на

показанията на Елизабет Ланге –

съпруга на убития бизнесмен. Те били дадени на 14 август, след като жената е била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя дала противоположни показания, различни от тези от 12 август – ден след убийството на Удо Ланге.
На заседанието по мярката за неотклонение на Борислав Панев стана известно, че прокуратурата разследва версията, че има и друг съучастник, замесен в убийството на Удо Ланге. Предполага се, че след убийството на швейцареца, някой е помогнал на Борислав да заличи следите от престъплението.
Дни след смъртта на 68-годишния швейцарец, неговия син се озова в ареста, след като сгази и уби човек на пешеходна пътека в София. Младият мъж пристигнал спешно в България от Швейцария, след като разбрал за убийството на татко си, но така и не успял да стигне до „Делта хил“, писа Уикенд.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.