Съдят за 500 000 лв. кръвнина убиеца Георги Семерджиев

0

Видеозаписи установиха, че джигита е бил сам в колата по време на жестоката катастрофа с два трупа

Проваленият бивш футболист Георги Семерджиев, който уби пиян и дрогиран с мощния си джип две млади момичета в зверска катастрофа на столичния бул. „Черни връх“ в нощта на 5 юли, ще бъде съден за солидни финансови обезщетения от семействата на загиналите Хариет Стефанович и Христина Дилева, писа „Уикенд“.

Роднините на двете загинали момичета са поискали да бъдат включени като частни обвинители в процеса срещу 36-годишния джигит, претендирайки за кръвнина в максимален размер. От семейството на 21-годишната Хариет Стефанович, която е една от жертвите, ще предявят финансов иск за 350 000 лв., като парите ще бъдат разпределени между майката и братята на загиналото момиче.


От семейството на 26-годишната студентка Христина Дилева пък настояват за кръвнина от 150 000 лв. Исковете са в максималния позволен праг по обезщетенията по Гражданска отговорност. Делата ще бъдат заведени към застрахователи, които на свой ред ще съдят Семерджиев.
Дори да бъде осъден да плати

рекордни финансови обезщетения

обаче, Георги Семерджиев едва ли някога ще се разплати с почернените семейства на младите момичета, признават юристи. Татуираният джигит няма банкови сметки и спестявания, нито каквото и да е било недвижимо имущество. Неговата фирма „Боби транс 96“ ЕООД също е с изпразнени сметки. Любопитен детайл е, че два луксозни автомобила, водещи се собственост на дружеството на Семерджиев, са били прехвърлени на фирмата „Млечен дол“ ЕООД, ръководена от съдружника му Христиан Петракиев дни след кървавата катастрофа. Така возилата не могат да бъдат запорирани. Апартаментът в столичния кв. „Лозенец“, в който Семерджиев беше арестуван след бягството си от катастрофата с два трупа, пък е собственост на порядъчен столичен бизнесмен, който

отдал престижния имот под наем

на татуирания джигит миналата есен.
„На книга Семерджиев се води гол като пушка. Няма никакви спестявания, макар да е демонстрирал охолен начин на живот и да е шофирал автомобили за по над 150 000 евро. Заради това срещу него може да бъде обазувано и дело за пране на пари, придобити от престъпна дейност“, признава столичен криминалист. Публична тайна е, че Семерджиев е ръководил собствена организация за търговия с дрога в София. Само преди година бившия футболист излезе предсрочно от затвора, след като по-рано бе заловен с 10 килограма синтетична дрога, открита в жилището му. Смята се, че Семерджиев се е сдобил с чадър от наркоотдела на ГДБОП, след като е свидетелствал срещу бандата на Ради Ланеца през 2018 г.
Същевременно говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова обяви, че Георги Семерджиев е бил сам в джипа убиец по време на катастрофата на бул. „Черни връх“. Доскоро се предполагаше, че в колата се е возила и полицайката от Първо РПУ Симона Радева, или пък друга

жена с неустановена самоличност.

„На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим със сигурност, че не е имало друг човек в колата“, обясни Десислава Петрова.
Разследването обаче все още не може да установи самоличността на две жени, които са оглеждали детайлно мястото непосредствено след катастрофата. Жените се появяват 5-6 минути след жестокия сблъсък, като от записите на камерите за видеонаблюдение се вижда как те оглеждат внимателно разполовения наполовина джип и събират разпилени предмети от земята. Твърде възможно е жените да са случайни минувачи със склонност към мародерство, а не да са цивилни полицайки, както се предполагаше в началото.
Срещу Георги Семерджиев са

повдигнати общо 5 обвинения –

за тежката катастрофа с две жертви, за управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата.
Софийската градска прокуратура води разследване, отделено в отделно досъдебно производство срещу длъжностни лица от структурата на МВР. Според държавното обвинение, в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление, длъжностни лица са нарушили служебните си задължения с цел да набавят за себе си или за другиго облага. Предполага се, че сред обвиняемите е полицайката от Първо РПУ Симона Радева, както и нейния приятел, който е полицай от Трето РПУ в София.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.