Семейство наркомани продаде двете си хлапета в Гърция

0


Безработно наркоманско семейство успяло да заработва лесни пари с продажба на деца. Първото от хлапетата било пласирано в Гърция преди 5 години. Майката на пеленачето тогава нямала навършени 18 лазарника. Бащата бил малко над 20. Живеели на семейни начала и нямали официални доходи.

Мъжът работел каквото му паднело под ръка, жената била домакиня. Съседите се притеснили, когато я забелязали да се връща от болницата с празни ръце. Мислили си, че нещо лошо се е случило и избягвали да задават въпроси. Майката обаче започнала да излизала навън с детска бебешка количка, в която имало кукла. Говорела на пластмасовото същество и му пеела песни. За поведението и никой нямал логично обяснение. Допускали, че е изкукала от забранените вещества, които вземат заедно със съпруга си.


В края на 2021 г. несретницата отново била в напреднала бременност. Този път я изписали от болницата с бебе и целият вход се изредил да честити на младите родители. Каква била изненадата на всички, когато 40 дни по-късно бебето изведнъж се изпарило. Родителите обяснявали, че се разболяло и умряло, но скоро били уличени в лъжа. На входната врата непрекъснато били лепени призовки, а двойката била привиквана на разпити.


Оказало се, че майката и бащата припечелват от търговията с рожбите си. Двойката била брънка от добре разработен канал, в които царяла желязна дисциплина. Управлявал се от „старшини”, „лейтенанти” и „генерали”, които контролирали целия процес – от обявяването на бременност до раждането на хлапето. Те намирали и подходящи родители от южната ни съседка, където много семейства имали проблеми със зачатието. Гърците държали на русоляви бебета, по възможност със сини очи. Семейството наркомани били точно такива. Бебетата им се раждали с млечно бяла кожа и вървели по 10 000 евро.


„Тези десет бона в евро не отивали директно при нашенци. Участниците в схемата си удържали кой колкото прецени, че е изкарал като процент.  За наркоманите оставала минимална сума, защото имали и кредити, които погасявали с припечеленото. Интересна в случая остава и детската бебешката количка. Оказва се, че с нея и с куклата са разнасяни дози с дрога в няколко северни столични квартала. Факт е, че потреблението на синтетика скочи през последните 2 години на пандемия. Колкото по-дълги бяха локдауните, толкова повече се търсеха наркотици. Много заборчлели успяха да заработят прилични суми и така да си върнат дълга.


Пеленачетата се изнасят приспани в кола. Обикновено каналджиите знаят в колко да пресекат граничния пункт и кой митничар ще бъде на смяна. Проверката не е задължителна, защото почти никой вече не рови по багажа на пътниците. Пък и всички по канала вземат по някое евро. Двойката с двете продадени бебета отърва кожата с глоба, защото неочаквано намериха добър адвокат” , разкриват запознати с трафика пред репортер на „Уикенд”. Те издават, че покрай пандемията износът на деца бил почти стихнал, но от тази година трафикантите подновили бизнеса си.  


Сред желаещите да продават бебетата си имало освен наркомани, студентки и жени от малцинствата. Всички те били изпаднали в тежки финансови проблеми. 19-годишно момиче например родило, за да има достатъчно средства, с които да обезпечи трансплантация на бъбрек за болната си майка. Операцията трябвало да се извърши в турска болница, но пари за лечение двете жени нямали. Тогава момичето решило, че ще забременее и роди детенцето, а след това ще намери начин да го пласира. Така и се случило. Връзката станала чрез медицинска сестра от известна столична болница. Жената с бяла униформа и веднага намерила правилните хора, които 10 години нямали дете и малкото пеленаче напълно щяло да осмисли дните им.


У нас продажбата на деца е забранена. Родител, настойник или попечител, който се съгласи срещу имотна облага да предостави на другиго детето си, го грози затвор от 1 до 4 години, плюс парична глоба. Същото наказание се полага и на онзи, който плати и вземе детето, както и на бременна жена, която преди раждането даде съгласие да предостави на другиго бебето си.


Въпреки това правилата се нарушават. Нашенка беше задържана в Гърция с три пеленачета преди няколко лета. Преди да я хванат на местопрестъплението, органите на реда я следели с месеци. Те били убедени, че нито едно от децата не е нейно. Тя събирала нежелани деца от практикуващи платена любов в страната на Олимп жрици. Бебета пристигали и по канал от България. Задачата на „дилърката” била да намира бездетни семейства и да предлага стоката.


Сънародничката ни била задържана, докато се пазаряла с поредното семейство. Белезниците веднага щракнали на ръцете й, защото тя не подозирала, че си има работа с цивилни полицай. Самият арест бил извършен в гръцко здравно заведение. Оказа се, че в аферата били намесени местни лекари.


Бумът на износ на бебета беше в периода 2014-2016 г., припомнят криминалисти. Тогава гръцката полиция закопча петима българи, които редовно вкарвали малчугани. Страната ни пък се прочу в почти всички световни медии с русия ангел Мария – циганче албинос, закупено от заможни наследници на древните елини.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.