Таен обожател уби красива лекарка, отзовала се по сигнал за спешна помощ

0

Жестоко убийство на 25-годишна лекарка потресе руския град Оренбург. Елена Фьодорова е намушкана до смърт от таен обожател във входа на сграда, в която се озовала по сигнал за спешна помощ, предава Блиц.

Страшното престъпление, което шокира цял Оренбург, е извършено на 2 август тази година.

Убиецът вече е задържан, но може да избегне наказанието заради психическото си заболяване.

25-годишната Елена, вместо свой колега, отива на адрес по сигнал. Заедно с младата жена във входа влиза и непознат мъж, нанася ѝ 30 прободни рани с нож и бяга. От получените травми Елена умира на място.

Заподозреният за зверското убийство – Денис Т., на 28 години, е задържан на следващия ден в жилището си.

Оказа се, че той е открил Елена в социалните мрежи и се е влюбил в нея. В същото време Елена, която е омъжена, не подозирала нищо за тайния си обожател, който от няколко месеца я следял, но не осъществявал контакт с нея.

Разследващи разкриват, че мъжът е купил оръжието на престъплението още през март. Дегизировката и мерките за прикриване на следите показват, че се е подготвял за убийството. Същият извод може да се направи и от неговите показания.

Убиецът се е старал да ударя с ножа в шията и гърдите на жертвата. Криминалистите са преброили поне 30 удара по тялото на момичето.

Съседи на нападателя разказват, че той е инвалид втора група и психично болен. Живеел под един покрив с родителите си.

Срещу него е образувано наказателно производство за убийство. Юристи обаче отбелязват, че Денис може да бъде обявен за невменяем заради психичните си разстройства. В този случай съдът ще го изпрати на принудителен престой и лечение в психиатрична клиника.

„Ако експертизата го признае за невменяем и установи, че по време на убийството не е разбирал характера и степента на обществена опасност на действията си и не ги е контролирал, той ще бъде освободен от отговорност с използване на принудителни мерки от медицински характер. Какви именно ще са те, зависи от тежестта на заболяването “, обясни пред репортери адвокат Юлия Федотова.

Два дни след жестокото убийство колеги, приятели и обикновени граждани изпратиха красивата лекарка в последния ѝ път.

Преди две години Фьодорова завършила медицинския университет и започнала работа в поликлиниката към местната болница. Преди година се омъжила и мечтаела да има деца.

Колегите ѝ я описват като светъл и добър човек.

„Идвам в поликлиниката и ми казват, че Лена е убита, че вече я няма. Аз самата работя вече втора година, но хора като нея не можеш да ги объркаш с никой друг. Това е слънцето, светлината, идеалният образ на лекаря”, казва колежка на Елена.

„Гледах телевизията и плачех. Не мога да разбера, как може да озверееш толкова, че да нападнеш с нож момиче, отишло да спасява, може би такъв, като мен. Аз съм инвалид, живея с дъщеря с увреждане, викаме лекар вкъщи. Винаги идва бързо и помага. Болката е сякаш съм я познавал лично“, споделя 88-годишен пациент на красивата лекарка.

Източник: Kriminalno.com

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.