Криминалисти предотвратиха незаконна продажба на около 850 литра крадено дизелово гориво

0

Криминалисти от Областна дирекция на МВР – София и колегите им от Елин Пелин задържаха извършител на кражби на гориво от резервоарите на товарни автомобили, съобщиха от МВР. Предотвратена е продажбата на около 850 литра дизелово гориво. Задържан е и потенциалният купувач на горивото.

Действията на полицията са предприети след получена информация за кражби на гориво от резервоари на спрели за почивка тежкотоварни автомобили. След анализ на събраните данни, около 18:00 часа вчера, е започнала и специализираната операция. В местността „Топли дол“, край автомагистрала „Хемус“, полицаите са засекли осъждан мъж от Ботевград, натоварил в лек автомобил туби с дизелово гориво, отнето непосредствено преди това от три тежкотоварни автомобила, паркирани на обособен тир паркинг в района.

Рецидивистът опитал да избяга от мястото на престъплението, при което е самокатастрофирал с автомобила. При огледа, от колата са иззети 24 туби, съдържащи дизелово гориво с общо тегло около 850 литра.

В хода на акцията, на стария път София – Ботевград под виадукта, в полицейския капан попаднал и потенциалният купувач на краденото гориво – жител на село Врачеш, с товарен автомобил „Форд Транзит“. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.