След близо 13-годишен процес: Съдът призна за виновен Вальо Топлото (СНИМКИ)

0

СГС призна бившия шеф на „Топлофикация София“ Валентин Димитров за виновен за пране на пари.

Това решение бе взето 13 години, след като беше даден ход по делото „Топлофикация София“, а прокуратурата поиска 10 години затвор за Димитров, станал известен като Вальо Топлото.

Валентин Димитров-Вальо Топлото

Георги ДимитровСпоред обвинението той присвоил 10 млн. лв. от „Топлофикация” – София, които след това превъртял в различни сделки. Подсъдима в този процес беше и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче почина преди да чуе присъдата.

Валентин Димитров-Вальо Топлото

Георги ДимитровСлед 13 години: Съдът оправда Вальо Топлото за източване на 4,5 млн. лв. от „Топлофикация“

Дотук Димитров има една оправдателна присъда – за източването на дружеството. По второ дело лежа 3 години в затвора заради луксозните стоки, които си купуваше с пари на столичната „Топлофикация“

Валентин Димитров-Вальо Топлото

Георги Димитров

Скандалът с „Топлофикация-София“ избухна през 2006 година. Тогава Валентин Димитров бе отстранен от поста и арестуван. Срещу него бяха повдигнати обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Също така стана ясно, че в сградата на топлинното дружество той е направил баня с джакузи, а със служебни пари е закупил лодка и джет. Също така на сметката на компанията бяха записани покупката на скъпи храни и напитки.

Източник: „Дарик“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.