Ружа Игнатова търсена на 200 яхти и 50 острова от полицията в Гърция

0

ФБР отказва да повярва, че криптокралицата е ликвидирана от мафията и хвърлена в Йонийско море

Мащабна акция по издирването и залавянето на криптокралицата Ружа Игнатова е провела гръцката полиция съвместно с агенти на ФБР, Интерпол и Европол, информира в. „Катимерини“. Според изданието, през последния месец цивилни криминалисти от отдел „Издирване“ на гръцката полиция са обискирали старателно над 200 луксозни яхти, закотвени в Йонийско море и са обследвали около 50 острова, някои от които – необитаеми, заради постъпили данни от ФБР, че Ружа Игнатова се укрива в района, писа „Уикенд“.

Мащабната акция по издирването на Ружа Игнатова е завършила с неуспех, като информацията на американските тайни служби, че криптоизмамница №1 живее под чужда самоличност и с множество пластични операции на частна яхта в Гърция, не се е потвърдила.
Ружа Игантова изчезна безследно преди 5 г., след като съумя да открадне над 4 милиарда долара от вложители в мнимата й виртуална валута OneCoin („Уанкойн“) чрез сложна измамна схема. Тази пролет съдебен процес срещу нея тръгна и в Германия, където бългалката е съумяла да „ужили“ инвеститори с общо над 350 милиона евро. Неотдавна немските власти помолиха за съдействие българската прокуратура заради съмнения, че Ружа Игнатова

може да се укрива в България.

За да отхвърлят подозренията, че прикримат най-голямата финансова аферистка в света на криптовалутите, от МВР обявиха, че Ружа Игнатова се е отказала от българския си паспорт още преди 10 г. заедно с родителите си Веска и Пламен и е избрала да бъде германски гражданин. Бащата на Ружа Игнатова обаче живее в мезонет в Бургас, а през лятото обитава луксозно имение в Созопол, в местността Буджака, подарено му от дъщеря му в разцвета на пирамидата „Уанкойн“.
Само преди месец пък Америка включи Ружа Игнатова в списъка с 10-те най-издирвани престъпници в САЩ. Тайните служби зад океана пък твърдят, че са достигнали до сигурна информация, според която българката

провежда срещи в Гърция

от 30-метрова яхта с изцяло променена след пластични операции физиономия и с нови документи за самоличност. Неофициално се твърди, че от ФБР подозират мастити гръцки магистрати и полицаи, че участват срещу огромни подкупи в дългогодишното укриване на „доктор Ружа”, както се представяше тя в началото на измамническата си кариера. Според слуховете, българката плаща по 1 милион евро месечно, за да е сигурна, че няма да бъде заловена от полицията в Гърция.
Агент на ФБР твърди, че в края на декември м.г. Игнатова е имала среща в Атина с неназован руски олигарх, който впоследствие бил прихванат в телефонен разговор с друг руснак да споделя впечатленията си от българката. Твърде възможно е обаче информацията да е подвеждаща и да е спусната контролирано от ФБР.
„Американските федерални служби отказват да повярват, че Ружа Игнатова е ликвидирана, докато не видят трупа й. Иначе докато

Ружа се води официално жива,

но в неизвестност, криптопортфейла й ще остане непокътнат и никой няма да задава въпроси къде са 4-те милиарда долара. Според наши данни, Ружа Игнатова е мъртва, но американците не се доверяват на чужди разузнавания“, коментира пред „Уикенд“ български антимафиот.
Ружа Игнатова изчезна безследно през август 2017 г., когато каца на летището в Атина за среща с неназовани руски инвеститори. Впоследствие американските служби достигат до информация от свой агент в Гърция, че българката се е скрила в региона на град Амалиада в югозападната част на Гърция в малко селище на брега Йонийско море. Мястото било избрано предварително, защото има връзка с Малта и Сицилия и може да се измъкне при нужда. Охранителни камери от местен хотел запечатали фамозната българка да влиза и излиза в добро здраве. Три дни по-късно видеото показвало Ружа да излиза, но повече да не се завръща в стаята си. US-спецовете получили информация, че наемници са я отвлекли и вкарали навътре морето, където й пуснали няколко куршума и

изхвърлили тялото, вързано за бетонен блок.

Смята се, че Ружа Игнатова е била принудена да предаде паролата за криптоавоарите си, преди да бъде ликвидирана.
Пет години по-късно обаче от ФБР вече изпитват огромни съмнения, че са били подведени от гръцките си агенти, които са им спуснали фалшива информация. Твърди се, че екипът на ФБР, ангажиран първоначално с издирването и със залавянето на Ружа, е бил изцяло сменен преди 2 г.
Според гръцкия в. „Катимерини“, през последната година от ФБР са започнали работа в тясно сътрудничество с десеки разузнавания в държави от Европейския съюз, като обменят материали и секретна информация. Федералните служби на Америка планират и да вдигнат чувствително паричната награда за главата на Ружа Игнатова. В момента ФБР предлага награда от само 100 000 долара за информация за местонахождението й.
Мащабно разследване за изчезването на Ружа Игнатова и схемите й очаквайте в следващия брой на „Уикенд”

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.