Само в Alarma.bg: Иво Пифа се върна в лихварския бизнес, негови копои забъркани в стрелбата край Владая

0

Люлинският гангстер Ивайло Георгиев – Иво Пифа се е завърнал в лихварския бизнес, разкри ексклузивно Alarma.bg.

Подземният бос изплува зад вчерашната стрелба край Владая. При екшъна бяха задържани двама от копоите на Иво Пифа, обясни нашият източник от МВР.

Около 18.50 часа в понеделник е получен сигнал за грабеж на телефон от сергия за продажба на плодове на пътя в района между кв. „Владая“ и с. Драгичево.

Бандитите избягали с автомобил, но били последвани от потърпевшия, който произвел изстрели с въздушен пистолет, посочват от пресцентъра на вътрешното министерство.

На място на пристигнали екипи на полицията и са задържали двама мъже – на 20 и 24 години, от Хасково и Любимец – мъжът, който е стрелял и един от другата кола. Установено е, че те са с криминални прояви. Спорът е възникнал за неголяма сума пари.

Предстои събраните материали да бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура. В рамките на образуваното досъдебно производство криминалистите изясняват всички факти и обстоятелства около инцидента, допълват от МВР.

Оказа се, че грабителите са от обкръжението на Иво Пифа, който след акция на МВР срещу лихварството през август 2020-а се покрил надълбоко.

При операцията отпреди две години заедно с Пифа белезници щрахнаха около китките и на разложкия нарксобос Атанас Мечев – Гаргата.

Тогава стана ясно, че Пифа и Наско Гаргата са закопчани като лидери на банда за дрога и заради натиск и заплахи за убийства към длъжници, взели пари срещу непосилни лихви. Иво Пифа притискал с мутрите на Наско Гаргата хора, на които отпуснал кредити за стотици хиляди левове.

Миналия юли спряганият за топлихвар люлински кримигерой Иво Пифа се разделил и с част от луксозния си автопарк.

Запознати разкриха, че при предната година при акцията срещу бандата на Пифа криминалисти са иззели лимузини за около 3 млн. лв. поради съмнения, свързани с договорите за покупко-продажба.

Тарикатските коли са държани в автокъща, макар че не се водели на Пифа. Затова ченгетата смятат, че лъскавите аудита и мерцедеси са прибирани от длъжници, които не успели да погасят заемите си.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.