Само в Alarma.bg: Подмазвач на мафията лъска чепика за шеф на ДАНС (СНИМКИ)

0

„Двоен” агент от ДАНС лъска чепика за шеф на българското ФБР, научи Alarma.bg. Задълбочаващата се политическа криза и видимото използване на службите за сигурност за обслужване на конюнктурни интереси, дават възможност на компрометирани кадри да се възползват от поредното разместване на пластовете.

Особено видно и нелицеприятно е случващото се в ДАНС, в която се преплитат интересите на лобита от различни политически кръгове и групировки и се дава възможност на служители със спорен професионализъм да превземат върховете на тази служба.

Степан Александров предаде и новите, и старите си господари

Според наши източници типичен пример в това отношение е провалилият се директор на балканското направление Степан Александров. Подмазвачът на мафията успял да подведе ръководството на ДАНС за своите качества, които са повече от спорни, разкри очевидецът пред Alarma.bg.

Оказа се, че когато „Продължаваме промяната” взе властта, Степан само дето не е правил френска любов, за да остане в агенцията за национална сигурност. Проблем пред кариерата му станал имиджа на пионка, свързана с олигархически бизнес кръгове.

За да остане на поста си, Александров започнал да плюе старите си господари, но наскоро ситуацията претърпяла драматичен обрат – с падането на кабинета на Кирил Петков „спецченгето” обърнал палачинката и започнал да твърди, че бил човек на олигарсите, които доскоро плюл и че сега вече щял да яхне най-високия пост в ДАНС.

Истината е, че неадекватната му професионална дейност е предизвикала напрежение между институциите, които по закон получават информация от ДАНС.

Пред свои приближени Степан смело разправял, че очаква благоприятен за него развой от задаващите се политически промени.

Хитрецът разчитал, че връщането на предишната власт, от която се е разграничил, за да запази поста си, ще му позволи да поеме ръководството на цялата служба. В тази връзка се стремял да си върне доверието и на бизнес кръгове, които го лансирали на по-ранен етап в кариерата му, но той безскрупулно предал впоследствие.

Александров се оказал „спуснат“ на директорския пост, още в средата на 2019 г. Веднага след настъпилите рокади в ДАНС, извършени от служебното правителство през 2021 г., тарикатът „плонжирал“ пред новото ръководство с обещания за вярност.

Отрекъл се с лека ръка от влиятелните си приятели с политическа и финансова мощ, които дотогава го бутали напред в службата. Сега предприел поредно предателство, но в обратната посока. Този път спрямо онези, които го търпят понастоящем.

Това се оказва моделът за поведение на лицемерните кариеристи в ДАНС, за които „да си смениш вярата“ са просто думи нямащи никаква стойност, а дефицитът на професионален морал и лични ценности е без значение, завърши източникът на Alarma.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.