Знаково: Бодигард на Путин, носел ядреното му куфарче, бе открит в локва кръв

0

Бодигард на руския президент Владимир Путин, носел куфарчето му с ядрени кодове, е бил открит прострелян в дома му в Московска област, съобщава „Мирър“.

53-годишният Вадим Зимин е бил открит в локва кръв. Той е тежко пострадал и е настанен в интензивно отделение с риск за живота. Пенсионираният полковник от Федералната служба за сигурност е отговарял за куфарчето с ядрените кодове, което винаги придружава лидера на Кремъл.

Известно е, че е изпълнявал тази роля като адютант на бившия президент Борис Елцин. Той е продължил в службата за сигурност, издигайки се до полковник при управлението на Владимир Путин. Зимин е открит от брат си с огнестрелни рани в кухнята на апартамента си в Красногорск, Московска област. По време на инцидента неговата съпруга, която е медик, е лекувала ранени руските войници, изпратени да се бият в Украйна.

Руските медии пишат, че Зимин е заемал висша длъжност в митническите служби. Предполага се, че е бил изправен пред наказателно преследване за взимане на голям подкуп. Смята се, че е направил опит за самоубийство. Според анализатори Путин умишлено показва въпросното „ядрено куфарче“ по време на медийните си изяви, за да изпрати смразяващ сигнал към западните страни, че ако се наложи, Русия ще използва ядрения си арсенал. С тези кодове руският лидер може да заповяда използването на стратегическия арсенал на Русия в случай на заплаха за националната сигурност на страната.

Източник: Frognews.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.