Полицията освободи Йомов, баща му и брат му остават в СДВР

0

Крилото на ЦСКА Георги Йомов е пуснат от СДВР, след като е бил разпитан по случая със стрелба на бензиностанция късно снощи. Той е бил изведен през административния изход на сградата.

Неговият брат Теодор и баща му Цецко, които по-рано през деня се предадоха, остават в СДВР, като информацията бе официално потвърдена от пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи. Процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия продължават.

Междувременно бащата и по-малкият брат на Йомов са предали законно притежаваното оръжие, с което е стреляно по време на инцидента на Околовръстното шосе в София снощи. Изстрелите са произведени със стоп патрони, но са причинили наранявания, защото са произведени от близко разстояние. 

Припомняме, че Цецко Йомов, бащата на футболиста на ЦСКА, както и братът на офанзивния играч на „червените“ Теодор, днес се явиха в полицията. Двамата бяха издирвани във връзка с престрелката снощи. При инцидента бяха ранени двама души – единият в двата крака, а другият в бедрото. Пред разследващите Йомов е разказал, че на бензиностанцията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души.

Простреляните са 26-годишният Марио Вълчев и 36-годишният Иван Петров. На местопроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9мм пистолет. Очаква се да стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинение на Йомов. Засега от ЦСКА отказват коментар. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.