Напрежение в русенско село, след като мъж нападна и души 17-годишно момче

0

Баща на 11 деца нападна и души на детска площадка 17-годишно момче в русенското село Николово, предаде БНТ. Клип със случката е пуснат в социалните мрежи, а в селото зрее напрежение. От Oбластната дирекция на МВР в Русе са образували проверка. Събраните материали ще бъдат докладвани на прокуратурата.

По разказа на потърпевшия Ивайло Петков, той е бил нападнат от Красимир Зартов, защото направил забележка на мъжа. Няколко деца били оставили колелетата и тротинетките си пред гаража на мъжа, а той тръгнал да ги хвърля, тъй като му пречели да прибере колата си.

„От това той май се агресира и тръгна към мене. Първо си прибра буса. И тогава вече излиза от гаража и тръгна да ме гони. Аз тогава се спънах и паднах. Тогава той ме заби в камъка, аз си ударих главата. И започна да ме псува, да ми дърпа тениската, да ме души. Казва: Бий се, да мога да те осъдя. Много бях се уплашил да не стане по-зле“, разказва Ивайло Петков.

Съседи извикали майката на Ивайло.

„Имаше кръв по главата. Извиках веднага бърза помощ и полиция“, казва Мариана Петкова, майка на Ивайло.

Вчера момчето отново е заведено в болница, защото му е пролошало.

Според Мариана Петкова не за първи път възникват конфликти със съседа им Красимир Зартов. Заедно със съпругата си и 11-те си деца той се нанесъл в къщата преди година.

Според съпругата на Красимир Зартов Ивелина, мъжът ѝ не е посегнал на момчето. По телефона тя каза за БНТ, че ще разкажат тяхната версия, когато той се прибере от командировка.

Кметът на село Николово Златан Ванев още в събота вечер е отишъл на мястото на инцидента. И се надява отговорните институции скоро да изяснят ситуацията.

„Защото има страшно голямо напрежение в селото в момента у жителите. Доколкото чувам, деца искат да напуснат и училището. Аз съм член на Общественият съвет на училището, където също съм чувал, че в училище трудно се предават часовете с такива деца“, казва Златан Ванев.

Семейство Петкови са решили да съдят Красимир Зартов за физическите и психическите щети, нанесени на детето им. Вече са преместили и по-малката си дъщеря от училището в Николово, за да не е в един клас с едно от децата на семейство Зартови.

Източник: Fakti.bg

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.