Родни абсурди: Заловиха бивш шеф на „Пътна полиция“, шофирал с незаконна книжка

0

Бившият шеф на „Пътна полиция“ Звезделин Колев е управлявал автомобил с незаконна шофьорска книжка. Експертизите доказват, че медицинските документи, с които полицейският шеф е взел книжка, са фалшиви, разказва Нова тв(link is external). Това означава, че бившият шеф на „Пътна полиция“ за страната е шофирал незаконно в продължение на няколко години. Шофьорската му книжка вече е отнета, той обаче е неоткриваем за разследващите.

Тенчо Тенев – началник на столичната пътна полиция обяснява, че Колев има някакъв проблем с едното око. „Недопустимо е висш служител на МВР, пряко отговарящ за пътните полицаи в цялата страна с такъв висок ранг, да представя при нас фалшиво медицинско за подмяна на свидетелството за правоуправление“, казва Тенев. И допълва: „Не мога да проумея какви са били мотивите на бившето ръководство на МВР да го тласкат нагоре да заема такива ръководни постове при условие, че ако се навие на една комисия за физическа годност, няма да бъде одобрен. Сега в момента хората, които кандидатстват на работа в МВР, ако нямат добро зрение, изобщо не ги приемат“.

Тече дисциплинарно разследване по случая. „Заключението на експертите е, че се касае за неистински документ. Медицинската експертиза, която е извършена от служители на медицинския институт на МВР, която е изцяло на база на документите от ИСУЛ, е, че господин Колев има постоянна слепота с лявото око. Това е заболяване, което не води до самоизлекуване, а остава за цял живот“, обясни Радослав Начев, зам.-началника на „Пътна полиция“ към СДВР, който оглавява дисциплинарната комисия.

В момента Колев обжалва пред административния съд отнемането на шофьорската книжка. Делото е насрочено за 11 юли. Междувременно полицейският шеф подаде рапорт за напускане на системата на МВР. „Най-вероятно искаше да предотврати дисциплинарната проверка, която тече в момента срещу него, за да излезе от системата на МВР и след време да се върне пак. Един болничен, втори болничен, няма да се учудя ако има още няколко болнични“, коментира комисар Тенчо Тенев.

Поредният болничен на Колев е от 11 май и е за месец. Така вече втори месец разследващите не могат да снемат сведения от Колев, както и да му бъде направен преглед от Комисия от експерти към МВР-болница.

Разпитани всички лекари, които са дали болничен на Колев. Тяхното становище е, че здравословното му състояние позволява той да участва в дисциплинарното производство.

Според Нова тв Колев разполага с луксозни имоти и автомобили. „Първо, има компетентни органи, които да докажат откъде  е придобил тези имоти в лицето на НАП на КПКОНПИ и на всички останали служби. Те трябва да проверят откъде с толкова много пари се купуват такива скъпи автомобили, няколко имота в рамките на последните 3-4 години и още няколко в предходни години при условие, че работи с една държавна заплата, не работи нищо друго и при условие, че съпругата му също работи като медицинско лице. Не мога да го проумея честно казано“, коментира по темата Тенев.

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.