Николай Банев се мести в Каваци?

0

Арестантът с гривна вади нова адресна регистрация

Николай Банев ще мести адресната си регистрация в Каваци. Тази мълва се носи сред свидетелите и юристите, които участват в процеса срещу олигарха, писа Уикенд.

Въпросният процес се гледаше в закрития вече Специализиран съд. При това делото се проточи с години. И докато тук всяко заседание на съда се отлага по една или друга причина, Банев и жена му Евгения успешно осъдиха България в Европейския съд по правата на човека. Нещо повече, магистратите в Страсбург им присъдиха обезщетение от близо 20 000 евро заради коментари на Иван Гешев и наблюдаващия прокурор по въпросното дело Мария Дойчева.


Да припомним, че Николай и Евгения Баневи бяха арестувани в Ница на 26 октомври 2018 г. и малко след това започна прословутото дело в Спецсъда. Как ще завърши то, има да почакаме, нищо чудно и да приключи по давност, смеят се свидетели. Те са потресени от скоростта, с която се движи българското правосъдие. Допълват, че на последното заседание Баневи се явили без нито един адвокат, докато на първото си явяване в Спецсъда бяха обкръжени с ято все именити и скъпо платени защитници. Дали сега са свършили парите и нямат с какво да платят на адвокати или е просто трик за отлагане на заседанието, източниците ни нямат отговор.


Николай Банев е под домашен арест от 19 май 2021 г. и тази мярка продължава и досега. Той е с проследяваща гривна, затова юристи се чудят как ще се осъществи и доколко е въобще възможна неговата пререгистрация в курорта Каваци. Да не забравяме също, че къмпингът там от години има и наемател – фирма „Джи енд джи”. Така че, едно е намерението на Банев да се пренесе край морето, а съвсем друго – реалността. Все пак олигархичното семейство има и друг Черноморски вариант – любимата им „Русалка”, в която по традиция прекарват летните месеци.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.