Дъщерята на Пламен Галев обяви, че дарява богатството си на бедните

0

Каращата скъпо „Ферари” Светлана е противник на глобализацията и консуматорско общество

Голямата дъщеря на мафиота Пламен Галев се оказа запален еколог и борец срещу бедността по света. В името на защитаваните каузи Светослава е готова на огромни жертви. Включително и да раздаде за благотворителност семейното богатство, натрупано от татко и при купища афери с контрабанда на оръжие и наркотрафик.

Това става ясно от нейно интервю пред известната бизнес дама и правозащитничка от Нигерия Тситси Мутенди. В своята рубрика „Предприемчиви семейства” Мутенди дава думата на успешни млади хора, специализирали се в управлението на фамилни богатства.


В тази роля от няколко години се изявява и Светослава Галева. След като завършва специалност финанси в престижен лондонски университет, Галева решава да изкарва сама прехраната си, управлявайки чужди богатства. За целта регистрира фирма „SPG & Partners”. Съкращението директно отговаря на нейните инициали Светослава Пламенова Галева. В интернет сайта на фирмата са изброени и услугите, които щерката на издирвания от Интерпол дупнишки мафиот предлага. Сред тях са създаване на специални семейни фондове, които скривайки самоличността на собствениците да въртят фамилните капитали, оптимизиране на дължимите данъци, управление на притежаваните от богаташите яхти и самолети.


„Аз съм страшно запалена в тази сфера. Ние с моя екип сме експерти по бизнес планиране. Гарантираме на нашите клиенти, че ще управляваме тяхното наследство по най-добрият начин в полза на техните наследници”, хвали се Галева.


След още куп хвалби какъв уникален опит има, разговорът между Тситси Мутенди и наследничката на дупнишкият мафиот се прехвърля и върху предизвикателствата на променящия се свят – икономически, социални и екологични. Светослава като описва фирмата си като социално и икономически отговорна, а самата тя – доста ангажирана по темата с климатичните промени, изчерпващите се природни ресурси и бедността.


Галева се зарича, че е готова да дари собственото си богатство за добруване на бедните и онеправдани хора по света. Дали това е само поза на разглезена милионерска дъщеря предстои да видим. Наследничката на мафиота горещо се зарича да удържи на думата си. Според нея, ако така постъпят повечето богати хора, ефектът за милиардите бедни по цял свят ще е гарантиран. Светослава е написала и статия, в която приканва за повече филантропия. В разговори със своите клиенти тя също ги призовава да дадат личен пример. И то веднага, а не в края на живота си, както правят Бил Гейтс или Уорън Бъфет.
„Това е грешен начин на мислене относно благотворителността – да, ти правиш милионите и милиардите с тежък труд, а след това от върха на кулата от слоновата си кост ги хвърляш надолу”, убедена е Галева.


Според мафиотската наследничка е далеч по-добре богаташите ежедневно да дават част от печалбите си за различни каузи, без да ликвидират създадените от тях компании. Така хем ще направят нещо добро, но и ще запазят икономиката работеща.
Светослава Галева е ангажирана и с екологични каузи. Като борец срещу унищожаването на природата тя е противник на създаденото от Запада консуматорско общество. В него алчни за печалби корпорации безогледно унищожават природните ресурси за да продадат на хората куп ненужни вещи.


„Нямаме нужда да имаме толкова вещи и продукти, колкото имаме! Искам да кажа, ето – всяка година ние християните, православните имам предвид, постим за 40 дни преди Великден. И по време на този пост, се отказваме от всичко, което идва от животните, но отново ни трябва време да се адаптираме към тази промяна. И за тези 40 дни, ти свикваш. Аз, признавам си, изпадах в паника при наближаването на всеки пост, но всъщност с времето осъзнах именно това – нямаш нужда от толкова много вещи! Нямаш нужда да ядеш колкото ядеш сега!”, обяснява разпалено мафиотската щерка.


Защитата на модерните социални каузи не пречи на Светослава да води баровски живот. Преди няколко години наследницата на Галев се изфука с чисто новото си „Ферари” с кожен салон за над 170 хил. евро. Тогава тръгна мълвата, че автомобилът е подарък от баща й, който, макар и издирван, намерил начин лично да й връчи ключовете. Наред с колите Галева обича да се фука в социалните мрежи с марковите си тоалети и луксозни почивки. Днес компрометиращите фотоси вече са изтрити, а Галева не коментира разминаването между думи и дела в личния си живот. Вместо това, израсналата в разкош дъщеря на мафиота се представя като защитник на бедните, скърбейки за тяхното жалко съществуване.


„Нека всеки си помисли как има и хора, които живеят и оцеляват с минимална заплата. Ежедневно са принудени да се борят за оцеляване през целият си живот, без шанс да спестят нещо за старините си”, допълва дъщерята на Пламен Галев.


Самата Светослава, заедно със своята майка и брат от години живеят в Лондон. Семейството на мафиота обитава два апартамента струващи поне 5 млн. паунда. Това не пречи на богаташката наследничка на Пламен Галев да се представя като една съвременна Пепеляшка в интервюто си. От разговорът става ясно, че Светослава е критик на глобализацията, която според нея е създадена в угода на огромните корпорации. Техни слуги са и политиците, които управляват държавите, от името на гражданите. . Самата тя признава, че също е изнасяла лекции по темата за екологията, зелените движения и човешката намеса върху планетата.


„Промяната започва с осъзнаването, че се индивиди със собствена воля, които могат да вземат сами решение дали да се потдадат на консуматорките призиви на корпорациите или искаме да запазим планетата”, допълва Галева.


За нея единственото решение е да купуваме само продукти, за чието производство се използват устойчиви технологии и рециклирани материали. На упрека, че тяхната цена е по-висока тя отвръща, че са нужни субсидии от правителството за модерните „зелени” продукти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.