Удар! Задържаха лихварка от Варненско с три килограма злато и маса пари

0

Полицията е задържала 66-годишна жена от Варненско с обвинения за лихварство. Това съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Варна ст. комисар Атанас Михов, предаде репортер на Varna24.bg.

„При проведена специализирана полицейска операция след получена оперативна информация е установена и задържана жена на 66 години от Долни Чифлик, занимаваща се с банкови сделки без съответните разрешителни за това. Това е т. нар. лихварство, което е престъпление.

При последвалите процесуално-следствени действия по неотложност, претърсване на помещение в дома ѝ, са иззети веществени доказателства относими с престъпната ѝ дейност. Открити са три тефтера със записани имена на лица, грамажи, суми пари, дати на залози и на падежи. Намерени са 1500 бр. златни накити с общо тегло над 3 кг. , както и около 20 000 лв. в различни валути.

Проведени са разпити на свидетели, имащи отношение по случая. Започнато е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура-Варна.

Извършителката е позната на МВР по линия на лихварството. Същата е задържана за същия вид престъпление през 2019 г. , като тогава досъдебното производство е преобразувано в следствено дело.

Предстоят множество експертизи и разпити. Жената не е част от група, действала е сама, има един второстепенен помощник.

Лихварката е действала повече от година. Няма жалби срещу нея. Няма сигнали да е осъществявала натиск върху някой от клиентите си.

До момента са разпитани около 15 свидетели“, съобщи комисар Михов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.