Нов ужас в Дупница: Каплата извади пистолет на семейство с 3-годишно дете

0

Бодигардът на Братя Галеви – Васил Капланов  – Каплата е заплашил с пистолет близък приятел на изчезналия Янек, твърди председателят на мотоклуба в Дупница Димитър Недев, писа „Галерия“.

Той бил с жена си и 3-годишното си момиченце по време на стресиращия инцидент, докато се качвал в колата си, се приближило Audi A6 което рязко намалило скоростта си, а мъжът зад волана бил Каплата. Той насочил през прозореца пистолет срещу семейството и заканително поклатил глава. Недев веднага звъннал в полицията и бодигардът на Галеви бил задържан. Срещу него е образувано поредното досъдебно производство. Капланов, който бе заподозрян за изчезването на Янек, тормози шефа на мотоклуба вече месеци. Гневът му бил предизвикан от пост във Фейсбук групата „Къде е Янек?“.

Каплата и синът му Николай вече бяха задържани за кратко именно заради заплахите за убийството на семейството на Недев, което е част от протестна група в социалната мрежа, настояваща да се разследва по-активно безследното изчезване на 43-годишния Янек. Той е в неизвестност от 31 юли 2020 година, когато за последно е видян да се качва в BMW-то на Каплата. Тогава бившият бодигард беше задържан, от него бяха иззети няколко  законно притежавани оръжия. Досега не е потърсена отговорност на служители на КОС  кой и защо е дал разрешение за оръжие на криминалнопроявения Капланов.

Името му се свързва със серия от криминални деяния.

В това число и покушения на хора. Човекът на Галеви започнал да заплашва търсещите истината за изчезването на Янек, въпреки че твърди, че няма нищо общо със случая.

Според Димитър Недев заканите към него продължават от фалшив Фейсбук профил.

 Мъжът пуска постоянно жалби, но без резултат. Подозренията му са, че синът на Каплата – Николай, стои зад анонимния профил в социалната мрежа. Затова между двамата беше направена очна ставка в полицията. Часове след нея аудиозапис от срещата е бил изпратен анонимно на Недев. Той го занесъл в София, защото няма доверие на полицията и прокуратурата в Дупница.

„Абсолютно всичко, което съм говорил при тях после се знае. Обърнал съм се и към министър Бойко Рашков“, твърди мъжът. Той се страхува за живота на семейството си, хората в Дупница също са потресени, че няма институция в България, която да се справи с Каплата.

Преди време два пъти беше трошена и колата на журналистката Десислава Панайотова, след като тя започна разследване за изчезването на Янек.

След последния инцидент, прокуратурата поиска постоянния арест на Капланов. Съдът реши, че няма доказателства за извършеното престъпление, защото пистолетът не бил намерен нито в колата, нито в дома на Каплата.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.