Гешев поиска имунитета на депутатка от „Продължаваме Промяната“ заради ПТП

0

Главният прокурор внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С, обявиха от прокуратурата. В съобщението лицето е посочено само с инициали, но от него става ясно, че е жена. На тези инициали в списъка на депутатите отговаря единствено Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“.

Според прокуратурата, депутатката е ударила през декември м.г. пресичаща на пешеходна пътека жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда. Това е станало в нарушение на Закона за движение по пътищата, а в хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство, твърди държавното обвинение. 

Стефанова е юрист, избрана за депутат от ПП в Русе. Тя е зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, член е още на комисията по превенция и противодействие на корупцията и на временната комисия за обсъждане на промени в Конституцията.

Депутатката от „Продължаваме промяната“ обяви, че сама ще се откаже от имунитета си с пост във фейсбук(link is external)Тя описва и ситуацията тогава – закачила с бронята на колата си жена на пешеходна пътека в Русе, помогнала й да стане и лично я откарала в болница. Рена Стефанова е категорична, че съдейства на разследването и е против да бъде обявявана за виновна преди това да направи съдът.

Тя пита и дали има връзка между поведението на главния прокурор и обстоятелството, че работи активно за неговото отстраняване от поста. „Дали не е проявено специално отношение към мен от страна на прокуратурата, която иначе разследва с години подобни деяния, а в моя случай е била удивително бърза? Какво се случва със следствената тайна? Как така се твърди, че съм виновна при положение, че досъдебното производство не е приключило и по отношение на мен, както и на всеки друг в подобно положение важи презумпцията за невинност? Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?“, пита още тя. 

Източник: „СЕГА“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.