В Израел: Турски самолет не излетя заради получени снимки от пътниците

0

Капитанът на полет на турската авиокомпания „АнадолуДжет“ прекъснал излитането на самолета си от главното летище в Израел, след като пътниците получили на телефоните си снимки на самолетна катастрофа, съобщи Би Би Си.

Израелският авиационни власти съобщиха, че самолетът е рулирал на летище „Бен Гурион“, когато е станал инцидентът.

Пътниците и екипажът са били свалени, а багажът е бил проверен отново.

Няколко млади израелци бяха идентифицирани като заподозрени и са подложени на разпит. Самолетът е отпътувал с пет часа закъснение, след като е получил разрешение за излитане.

Самолетът „Боинг 737“ на „АнадолуДжет“ със 160 пътници на борда е бил на път към мястото за излитане, когато пътниците предупредили екипажа, че са получили стряскащите снимки. Капитанът бил информиран и решил да се върне на терминала.

Новинарският сайт Ynet съобщи, че снимките са били споделени чрез ЕърДроп – услуга на „Епъл“, която позволява на потребителите да изпращат файлове от едно устройство на „Епъл“  на друго на къси разстояния. Всички изображения са получени от айфони, се казва в съобщението.

Снимките включваха изображения на самолет на „Търкиш еърлайнс“, който се разби в Нидерландия през 2009 г., и на друга самолетна катастрофа в САЩ през 2013 г., съобщава Ynet.

На пътниците било казано, че могат да се качат отново на проверения самолет, който се е насочил към Истанбул, или да останат в Израел.

Източник: БТА

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.