На чисто: Убиецът от Борисовата градина вече е студент по право

0

Йоан Матев, станал по-известен като „убиецът от Борисовата градина”, който изненадващо бе оправдан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов през март месец м.г., вече е студент по „Право” в Югозападния университет, научи „Уикенд”. 25-годишният мъж продължава живота си начисто и е създал свой профил в социалната мрежа Фейсбук.

Матев дори участва в групи за споделено пътуване, където предлага транспорт срещу заплащане. Любопитно е, че доста хора откликват на предложенията на Йоан, вероятно без дори да подозират, че именно той е „беглецът” от стоп кадъра, заснет от охранителна камера на БНР, който дълго време се въртеше във вечерните емисии след убийството на малолетния Георги Игнатов. Може да се забележи още, че най-честите дестинации, които особнякът посещава, са Бургас, Русе и Благоевград, където е записан да учи в редовна форма на обучение. Сред състудентите си Йоан също е „инкогнито” и дълго време остава неидентифициран, заради коренната промяна във външния му вид. Повечето от тях го описват като „скромно” и „добро момче”. Казват, че посещава единствено упражненията, тъй като лекциите не са със задължителен характер.


„В нашата специалност, ако не си присъствал в упражненията, не можеш да получиш заверка. Без значение дали работиш или гледаш деца, имаш право само на три отсъствия”, разказва негова колежка.


Интересно е, че Йоан бе записан студент в същата специалност, в същия университет, откъдето бе дошъл и сигналът, че той прилича на младежа от снимките на МВР, малко преди да щракнат металните пранги на ръцете му.  Тогава Йоан тихомълком бе напуснал общежитието в Благоевград, без да оставя каквито и да е следи.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.